Νίκος Παπαναστάσης: «Προσχηματικό το ενδιαφέρον για τον πόλεμο» (Video)

Πολιτική εκδήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Ναυπάκτου η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ στη Ναύπακτο με ομιλητή τον βουλευτή Αιτωλ/νίας Νίκο Παπαναστάση.

  • Ο κ.Παπαναστάσης αναφέρθηκε στα γεγονότα που συμβαίνουν 30 χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης που αποτελούν ζωντανές αποδείξεις του “ιστορικού πισογυρίσματος” που συντελέστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990.Αυτό το κοσμοιστορικό πισογύρισμα για τους εκεί λαούς,την εργατική τάξη και τις λαικές δυνάμεις όλου του κόσμου,άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου”¨και το βλέπουμε σήμερα.

Ο κ.Παπαναστάσης αναφέρθηκε στην ξεκάθαρη καταδίκη του πολέμου της Ουκρανίας από το ΚΚΕ,όπως είχε κάνει και για τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας με ανάλογες πορείες τόσο στην πρεσβεία της Ρωσίας,όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών τότε.

Κάποιοι αναφέρονται-σημείωσε- στον πόλεμο της Ουκρανίας ως τον πρώτο πόλεμο επί Ευρωπαικού εδάφους μετά το β΄παγκόσμιο πόλεμο,αλλά ξεχνούν τον πόλεμο της Γιουργκοσλαβίας που επίσης ήταν σε Ευρωπαικό έδαφος ή την επέμβαση της ΝΑΤΟικής Τουρκίας στην Κύπρο το ’74 η οποία κι αυτή αποτελεί Ευρωπαικό έδαφος.Το ενδιαφέρον κάποιων είναι προσχηματικό-σημείωσε ο κ. Παπαναστάσης- και με αυτή την επιλεκτική λήθη θέλουν να αποσιωπήσουν τις ευθύνες των πολιτικών πυλώνων όπως είναι το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. για τη 48χρονη κατοχή της Κύπρου με τις “πλάτες” των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ και τα σχέδιά του που ακόμη και σήμερα είναι ενεργά για τη διχοτόμηση του νησιού.Όλα αυτά τα γεγονότα μαρτυρούν πόσο κάλπικο και υποκριτικό είναι να μιλούν για αναθεωρητισμό.Όλοι τους έχουν “λερώσει” τα χέρια τους με την αμφισβήτιση των συνόρων.

Ο κ.Παπαναστάσης καταφέρθηκε των επιλογών της Κυβέρνησης αλλά και της συμπόρευσης του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικές αποφάσεις για τη συμμετοχή της χώρας στο σχεδιασμό του δολοφονικού ΝΑΤΟικού οργανισμού

Το ΚΚΕ πολεμά με τις θέσεις του, τα προσχήματα και τα ψέμματα που χρησιμοποιούν όλα τα αστικά κόμματα για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο.Θα καταρριφθούν με τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα που δίνουν δύναμη στην πάλη του λαού και της νεολαίας.

nafpaktianews.gr