ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. ταχίνι
- 350 γρ. μπανάνα
- 250 γρ. σοκολάτα 70%
- 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 6 γρ. αλάτι
- 9 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο ταχίνι κακάο
- 120 γρ. ταχίνι με κακάο
- 70 γρ. γάλα αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
Στη συνέχεια σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο ενός μπλέντερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το ταχίνι, τη μπανάνα και τη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180° C.
Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό τους και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Για τη συγκεκριμένη δόση θα χρειαστούν 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε με το γλάσο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή άλλο ξηρό καρπό.
Για το γλάσο ταχίνι κακάο
Αναμειγνύουμε το ταχίνι με κακάο με το γάλα αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Ο Πάνος από την Αχαΐα ήθελε να προσφέρει χρήματα σε όσους τον βοήθησαν μετά το τροχαίο
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος επιστρέφει στο σπίτι του, η Χλόη ζητά τη βοήθεια του Πάτερ Νικόλαου
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ειρήνη και ο Παρασκευάς δίνουν ένα φιλί και τους βλέπει ο Πατήρ Τιμόθεος