Νοσοκομείο Αγρινίου: Αντιδρούν οι Εργαζόμενοι για τους συναδέλφους στην καθαριότητα και τη φύλαξη

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζόμενων Νοσοκομείου Αγρινίου (Σ.Ε.Ν.Α.) απαιτώντας «να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος στην καθαριότητα και τη φύλαξη».

  • Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος Β. Καραγέωργος και η Γραμματέας Αργυρίου στην ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Η Διοίκηση του Γ.Ν.Α. μέσα στο καλοκαίρι υλοποιώντας την πολιτική του Υπουργείου προχώρησε τις διαδικασίες του διαγωνισμού για την εκχώρηση των υπηρεσιών της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε ιδιώτη εργολάβο γεγονός που θα οδηγήσει στην απόλυση και την ανεργία δεκάδες συναδέλφους συμβασιούχους στη καθαριότητα / φύλαξη, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 30/9/23.

Το κόστος της εκχώρησης στους ιδιώτες εργολάβους που θα κληθεί να πληρώσει το νοσοκομείο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από την υπάρχουσα δαπάνη για την κάλυψη των συμβάσεων.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου δηλώνει ότι ειναι εναντία στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, εναντία στην παραχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες εργολάβους!

1) Απαιτούμε να παραμείνουν στη θέση τους ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι με εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετούν στο νοσοκομείο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

2) Απαιτούμε από τη Διοίκηση να ακυρώσει τις διαδικασίες του διαγωνισμού και να ζητήσει από το Υπουργείο την παραμονή των συναδέλφων στη θέση τους – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους στη καθαριότητα / φύλαξη σε μαζική σύσκεψη την Πέμπτη 7/9/2023 στις 13.00, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου».