Νοσοκομείο Αγρινίου: Ο Διευθυντής της Μ.Ε.Θ. για τους 40 νεκρούς από κορωνοϊό (Video)

Την ώρα που η εισαγγελική έρευνα για τους 40 ασθενείς με κορονοϊό που κατέληξαν στο Nοσοκομείο Αγρινίου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο διευθυντής της ΜΕΘ υποστηρίζει στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, πως η μονάδα δεν είχε τα κατάλληλα μηχανήματα για να διαχειριστεί covid περιστατικά.

«Επέμενα να μην γίνει η ΜΕΘ Covid γιατί το σύνολο του Νοσοκομείου δεν διαθέτει τις δυνατότητες. Η ΜΕΘ στερείται μία σειρά από βασικά μηχανήματα με αποτέλεσμα τώρα σε καιρό πολέμου να φαίνεται η «γύμνια» μας. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει πνευμονολογική κλινική, λοιμωξιολόγο, λειτουργούντα μαγνητικό τομογράφο και η ΜΕΘ χωρίς αναπνευστήρες high frequency δεν μπορεί να αντιμετωπίσει Covid», δήλωσε ο Διευθυντής ΜΕΘ Αγρινίου, Κωνσταντίνος Γκιάφης.

Όπως τονίζει ο διευθυντής της ΜΕΘ στην επιστολή του προς τις υγειονομικές αρχές, ένας από τους βασικούς λόγους που κατέληξαν 40 από τους συνολικά 41 ασθενείς ήταν πως οι περισσότεροι ήταν περιστατικά τελικού σταδίου.

«Στη ΜΕΘ έφθαναν περιστατικά τελικού σταδίου. Το timing έχει τον πρώτο ρόλο στην επιβίωση του όποιου ασθενούς ΜΕΘ. Τις περισσότερες ημέρες του μήνα κοιμόμουν στο καναπεδάκι του γραφείου μου. Εμείς δώσαμε μάχη που ναι μεν δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, αλλά αισθανόμαστε ότι τηρήσαμε τον όρκο μας. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται» υπογράμμισε ο κ. Γκιάφης.

Η άτυχη 44χρονη ήταν μητέρα δύο αγοριών με το μεγαλύτερο να δίνει από χτες τη δική του μεγάλη μάχη στις πανελλήνιες εξετάσεις.

newsit.gr