Από τις 10:00 το πρωί περίμεναν χθες τα εμβόλια στο νοσοκομείο Αγρινίου και αυτά ήρθαν το μεσημέρι. Η καθυστέρηση αυτή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγινε στην Άρτα, όπου οι απαιτητικές διαδικασίες παραλαβής παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα διεκπεραίωσης.
Καθημερινά από σήμερα 2 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα γίνονται 50 εμβολιασμοί, σε δύο εμβολιαστικά κέντρα στα εξωτερικά ιατρεία της καρδιολογικής με αλφαβητική σειρά, ξεκινώντας από το επιστημονικό-ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Θα ακολουθήσει το νοσηλευτικό προσωπικό και τελευταίο το διοικητικό.
Όπως γράψαμε και χθες τα εμβόλια στο Αγρίνιο ήρθαν από φαρμακαποθήκη των Ιωαννίνων, η οποία αποτελεί το δεύτερο σταθμό τις μεταφοράς τους ως τα εμβολιαστικά κέντρα και η οποία είναι επιφορτισμένη με την αποστολή τους στα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ. Η φαρμακαποθήκη αυτή συντηρεί τα εμβόλια σε υπερκαταψύκτη στους -70 βαθμούς κελσίου, ενώ κατά την μεταφορά τους σε ειδικές ισοθερμικές συσκευασίες η καμπύλη της θερμοκρασίας τους ελέγχεται συνεχώς. Σε καμία περίπτωση αυτή δεν πρέπει να υπερβεί τους 8 βαθμούς κελσίου.
Συνολικά από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και χθες έχουν γίνει 3.779 εμβολιασμοί σε ολόκληρη τη χώρα.
Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr







Σχετικά Άρθρα
Ο Νεκτάριος Φαρμάκης από την Πάτρα: «Η νέα Κ.Α.Π. κρίνει το μέλλον όλης της Ελληνικής Περιφέρειας»
Νεκτάριος Φαρμάκης: «Πάνω από 13,5 εκατομμύρια ευρώ στην Τοπική Οικονομία και την Καινοτομία»
Δήμος Αγρινίου: Live η 8η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου