Νοσοκομείο Αγρινίου: Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί

Από τις 10:00 το πρωί περίμεναν χθες τα εμβόλια στο νοσοκομείο Αγρινίου και αυτά ήρθαν το μεσημέρι. Η καθυστέρηση αυτή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγινε στην Άρτα, όπου οι απαιτητικές διαδικασίες παραλαβής παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα διεκπεραίωσης.

Καθημερινά από σήμερα 2 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα γίνονται 50 εμβολιασμοί, σε δύο εμβολιαστικά κέντρα στα εξωτερικά ιατρεία της καρδιολογικής με αλφαβητική σειρά, ξεκινώντας από το επιστημονικό-ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Θα ακολουθήσει το νοσηλευτικό προσωπικό και τελευταίο το διοικητικό.

Όπως γράψαμε και χθες τα εμβόλια στο Αγρίνιο ήρθαν από φαρμακαποθήκη των Ιωαννίνων, η οποία αποτελεί το δεύτερο σταθμό τις μεταφοράς τους ως τα εμβολιαστικά κέντρα και η οποία είναι επιφορτισμένη με την αποστολή τους στα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ. Η φαρμακαποθήκη αυτή συντηρεί τα εμβόλια σε υπερκαταψύκτη στους -70 βαθμούς κελσίου, ενώ κατά την μεταφορά τους σε ειδικές ισοθερμικές συσκευασίες η καμπύλη της θερμοκρασίας τους ελέγχεται συνεχώς. Σε καμία περίπτωση αυτή δεν πρέπει να υπερβεί τους 8 βαθμούς κελσίου.

Συνολικά από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και χθες έχουν γίνει 3.779 εμβολιασμοί σε ολόκληρη τη χώρα.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr