Ο Α.Δ. Ακαρνανίας, Δ. Γαλαζούλας, στον Antenna Star, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα, με τίτλο «Άκου τώρα, να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί, φιλοξενήθηκε σήμερα o Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, κ. Δημήτρης Γαλαζούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχία της διεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου με την σύλληψη των δύο συμμοριών που λεηλατούσαν για πάνω από δύο χρόνια την περιοχή του Αγρινίου.

Αναφέρθηκε επίσης στο δύσκολο έργο της αστυνόμευσης του μισού σχεδόν νομού της Αιτωλοακαρνανίας, την ευθύνη της οποίας έχει η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας τα είδη της παραβατικότητας που εμφανίζονται στην περιοχή μας για τα οποία είπε ότι είναι παρόμοια με αυτά που συναντά κανείς σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Σημείωσε επίσης ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη του εγκλήματος, η οποία παρά το γεγονός των ελλείψεων σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό καταφέρνει να το φέρει σε πέρας. Υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι η πολιτεία κάνει ότι είναι δυνατόν, αλλά και οι ανάγκες της Διεύθυνσης λόγω της μεγάλης έκτασης  που πρέπει να αστυνομευθεί είναι αρκετές ακόμη.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Γαλαζούλας έκανε στις τηλεφωνικές απάτες που αυτή την περίοδο «ευδοκιμούν» και στην περιοχή μας και εξήγησε τη μεθοδολογία των δραστών

Σε ό,τι αφορά στην τροχαία ασφάλεια είπε ότι η Ιόνια Οδός συνέβαλε κατά πολύ στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, ενώ στον έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων, γίνονται 600 έλεγχοι περίπου ημερησίως.

Η Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με διάφορους φορείς της πολιτείας όπως με το υπουργείο παιδείας σε επίπεδο ενημέρωσης των μαθητών για τους κανόνες της ασφαλούς κυκλοφορίας μέσα στις πόλεις. με τους δήμους και την περιφέρεια για προβλήματα που προκύπτουν στην βατότητα των δρόμων, καθώς και στις φυσικές καταστροφές όπου το περιπολικό της αστυνομίας είναι πάντα παρόν.

Ακούστε τι ακριβώς είπε ο κ. Γαλαζούλας στο ηχητικό που ακολουθεί: