Ο Αχ. Κοντοπάνος στον Antenna Star: «Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης» (Ηχητικό)

Τη διαβεβαίωση πως το πρόβλημα με τα φάρμακα θα έχει λυθεί έως το τέλος της εβδομάδας έδωσε ο Αχιλλέας Κοντοπάνος, μιλώντας στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου, που έκανε λόγο για σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων πρώτης ανάγκης.

  • Ο κ. Κοντοπάνος, είπε πως οι ελλείψεις που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες σε συγκεκριμένα φάρμακα, οφείλονται στη δραστηριότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω των κλειστών φαρμακαποθηκών τις αργίες: «Επειδή ήταν κλειστές οι φαρμακαποθήκες, λόγω των αργιών της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση, υπήρξε πρόβλημα, αλλά έχουμε συνεννοηθεί και θα επιλυθεί άμεσα. Το πρόγραμμα θα ομαλοποιηθεί και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει πλήρης τροφοδοσία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Πάντως, η έλλειψη είναι μεγάλη στις αντιβιώσεις, στα εισπνεόμενα και στις κορτιζόνες, ενώ παρατηρείται σοβαρή έλλειψη και στα οξύμετρα λόγω της έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή και σε τεστ.

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Αχιλλέα Κοντοπάνου στον Antenna Star 103.5: