Ο Αχελώος για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος

Ο Αχελώος συμμετέχει για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική διοργάνωση της Ευρώπης, καθώς με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι και στα χωριά του Κάτω Αχελώου, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος #EUGreenWeek2020.

  • Το Σωματείο «Acheloos Grow Up» σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ε.Π.Π.Ι.-ΔΡΟΥΜΕ» διοργανώνουν  Διαδικτυακή Συζήτηση την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:00 με θέμα: «Βιοποικιλότητα: Δυνατότητες & Προοπτικές Ανάπτυξης για τα χωριά του Κάτω Αχελώου».

Πρόκειται για μια δράση η οποία στηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου & το YΠΠΟ/Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν επιστήμονες, καλλιτέχνες, φορείς, πολιτιστικά σωματεία, τοπικές κοινότητες κι ενεργοί πολίτες.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η ανάδειξη του ποταμού Αχελώου, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία του τόπου, το φυσικό κάλλος της περιοχής, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης στα παραποτάμια χωριά του Κάτω Αχελώου.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us04web.zoom.us/j/79938635919?pwd=THVOVmhIV0hPaXA0U2cwY2dEdmNEdz09

Η Πράσινη Εβδομάδα θα αναδείξει τη συμβολή που μπορεί να έχει η βιοποικιλότητα στην κοινωνία και την οικονομία, καθώς και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην υποστήριξη και την τόνωση της ανάκαμψης σε έναν κόσμο μετά την πανδημία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η νέα στρατηγική δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η ανάκαμψη είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή, γνωρίζοντας ότι η μετασχηματιστική αλλαγή είναι δυνατή. Αποτελεί μια ευκαιρία να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση, να αλλάξουμε τις δραστηριότητες που επιφέρουν την απώλεια της βιοποικιλότητας και την ευρύτερη οικολογική κρίση και να σταθμίσουμε τις επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία μας.

Επίσημοι Εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα για τη διοργάνωση της Πράσινης Εβδομάδας 2020 στην Αιτωλοακαρνανία είναι και τα «Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα», τα οποία έχουν αναλάβει το ενημερωτικό και εκπαιδευτικό κομμάτι της διοργάνωσης, με περιηγήσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν 1 – 6 Οκτωβρίου 2020.