Ο Άρης Παπανδρέου για τις κλοπές και τους προπηλακισμούς στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού

Με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος των Εργαζόμενων Κέντρων Υγείας Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Άρης Παπανδρέου αναφέρεται σε ένα σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στις 24 Ιουλίου και αφορά στην κλοπή και τον προπηλακισμό εργαζόμενων στο Κ.Υ. Αιτωλικού. 

  • Παράλληλα, ζητά την άμεση πρόσληψη σεκιούριτι όχι μόνο στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, αλλά και σε εκείνο της Ναυπάκτου και γενικά σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Στις 24/07/2023 έγινε κλοπή και προπηλακισμός των εργαζομένων της βάρδιας στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού. Μετά την είσοδο στο χώρο δύο ασθενών (αθίγγανων) με συνοδεία Ρομά στις 13:30 οι συνοδοί προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση με φωνές, χτυπώντας τοίχους και πόρτες.

Καθώς το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό εξέταζε έναν από τους δύο ασθενείς, άγνωστα άτομα παραβίασαν παράθυρο του Κέντρου Υγείας και έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο μιας νοσηλεύτριας και την τσάντα με προσωπικά είδη μιας επισκέπτριας υγείας.

Εφόσον το γεγονός καταγράφηκε από το Α.Τ. Αιτωλικού με σύστημα εντόπισης κινητού, το κινητό βρέθηκε σε απόσταση 500 μέτρων από το Κέντρο Υγείας.

Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές επιθέσεις στο Κ.Υ. Αιτωλικού με Ρομά. Έχουν παρατηρηθεί κλοπές όπως πετρέλαιο θέρμανσης. Αθίγγανος πριν αρκετό καιρό άνοιξε τον πυροσβεστήρα και επιτέθηκε σε καθαρίστρια του Κέντρου Υγείας με αποτέλεσμα παραλίγο να χάσει το μάτι της. Η συνάδελφος βρισκόταν αρκετό καιρό σε αναρρωτική άδεια.

Για αυτούς τους λόγους είναι αναγκαίο για την ασφάλεια των εργαζόμενων και του Κέντρου Υγείας η πρόσληψη security όπως και στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του Νομού, διότι συχνά αναφέρονται τέτοιου είδους περιστατικά».