Ο Χρήστος Μπούρας για τη δημιουργία της 3ης Κτηνοτροφικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, φιλοξενούμενος στο στούντιο του «Peloponnisos FM» και στην εκπομπή «Όλα λέγονται» με τον Κωνσταντίνο Μάγνη και τη Μαρίνα Ριζογιάννη, άνοιξε όλα τα χαρτιά του.

  • Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν ο κ. Μπούρας αναφέρθηκε και στον Βιολογικό Θάνατο Τμημάτων του Πανεπιστημίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτησή του για το πολιτικό σύστημα της Αιτωλοακαρνανίας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως:

«Ο Ακαδημαϊκός Χάρτης έγινε πραγματικότητα διότι σύμμαχος της πρυτανικής αρχής ήταν όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα. Φυσικά η πολιτική ηγεσία δέχτηκε τις εισηγήσεις μας κι έτσι προχωρήσαμε. Σε πολλά πανεπιστήμια γίνονται ανακατατάξεις και θα δείτε τι θα γίνει τα επόμενα δέκα χρόνια στα πανεπιστήμια της χώρας. Στην ακαδημαϊκή κοινότητα υπάρχει η σχολή που περιμένει τον βιολογικό θάνατο κάποιων τμημάτων και υπάρχει και η σχολή που δρα έγκαιρα και προλαμβάνει εξελίξεις. Εμείς ανήκουμε σε αυτή τη σχολή γι’ αυτό και σχεδιάσαμε τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη. Από κει και πέρα δεν γυρίζουμε την πλάτη στην περιφέρεια. Έχουμε κάνει πρόταση να δημιουργηθεί στην Αρχαία Ολυμπία η 8η σχολή του Πανεπιστημίου μας, ξενόγλωσση με δίδακτρα σε θέματα πολιτισμού και φιλοσοφίας. Εμείς ήδη το δουλεύουμε μαζί με άλλα έξι πανεπιστήμια και έχουμε τους πρώτους φοιτητές από την Κίνα σε ένα μεταπτυχιακό που συμμετέχει το Πανεπιστήμιό μας με τον κ. Παύλο Κόντο σε θέμα ελληνο – κινεζικού Πολιτισμού.

Προσπαθούμε να αντιγράψουμε και να εφαρμόσουμε ένα μοντέλο σαν την Αμερικάνικη Γεωπονική Σχολή στην Ηλεία. Στην Αιτωλοακαρνανία, που έχει το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο στην χώρα, το Πανεπιστήμιό μας έχει βάλει απαιτητικά τη διεκδίκησή της και πρέπει και το πολιτικό σύστημα να το στηρίξει να δημιουργηθεί η 3η Κτηνιατρική Σχολή στη χώρα. Στους δήμους Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έχουμε προτείνει να δημιουργήσουμε μεταπτυχιακά, οίνου αμπέλου και κρέατος. Περιμένουμε από τους δημάρχους να τα κουβεντιάσουμε. Μία συνεργασία δεν γίνεται εάν δεν θέλουν και οι τοπικοί φορείς».

Μαρίνα Ριζογιάννη – pelop.gr