Ο Δ. Μπέτσικας στον Antenna Star: «Στην “Ένωση” παράγουμε υψηλή ποιότητα με μικρό κόστος» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα, με τίτλο «Άκου τώρα, να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί φιλοξενήθηκε σήμερα o Εμπορικός Διευθυντής και Προϊστάμενος του εργοστασίου ζωοτροφών της «Ένωσης» Αγρινίου κ. Δήμος Μπέτσικας, ο οποίος αναφέρθηκε στους στόχους και τη λειτουργία και του εμπορικού  και του παραγωγικού κλάδου της «Ένωσης».

  • Η δυνατότητα παραγωγής του εργοστασίου είπε ο κ. Μπέτσικας είναι 20 χιλιάδες τόνοι παραγωγής περίπου με δυνατότητα αποθήκευσης 15 χιλιάδων τόνων με δικό του εργαστήριο χημείας και στελεχωμένο με έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα στο χώρο του κτηνιατρείου λειτουργεί ένα πλήρως εξιδεικευμένο κτηνιατρείο παραγωγικών ζώων, το οποίο αποβλέπει στη διασφάλιση της υγείας του ζωικού κεφαλαίου και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων των ζώων η Ένωση λειτουργεί στους χώρους του Εργοστασίου το Κτηνιατρείο, παρέχοντας συμβουλές και πραγματοποιώντας ζωοτεχνικό έλεγχο για την εκτίμηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και την επιλογή της πλέον κατάλληλης τροφής.
  • Το εργοστάσιο και οι αποθήκες ζωοτροφών βρίσκεται στην περιοχή του Σταδίου, έναντι ακριβώς του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και η αποθήκη λιπασμάτων και σπόρων της Ένωσης, όπου οι παραγωγοί μπορούν να προμηθευτούν ότι χρειάζονται για τις καλλιέργειές τους.
  • Τα προϊόντα που παράγει το εργοστάσιο αυτή τη στιγμή μας είπε ο κ. Μέτσικας αποτελούνται από δεκαέξι διαφορετικούς κωδικούς, οι οποίες είναι κατάλληλες για την εκτροφή ζώων που εξαντλούν ένα μεγάλο εύρος σε είδη από σαλιγκάρια μέχρι και άλογα.

«Προσπάθεια μας είναι» σημείωσε, «να συνδυάζουμε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων, με το όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος για τον παραγωγό. Διαθέτουμε ένα ισχυρά ανταγωνιστικό τιμολόγιο», υπογράμμισε, «όχι μόνο σε ότι αφορά την πώληση των προϊόντων μας, αλλά  και σε ότι αφορά τις αγορές μας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μπέτσικας στους ανθρώπους της παραγωγής ειδικά τους κτηνοτρόφους με τους οποίους όλα τα στελέχη της Ένωσης διατηρούν μια σχέση ουσιαστικής συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Οι πρώτες ύλες είπε, επίσης υπόκεινται σε συνεχή εργαστηριακό έλεγχο στο Χημείο που λειτουργεί στους χώρους του εργοστασίου, ώστε να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, που αφορούν σε κάθε είδος ζώου και σε κάθε τύπο εκτροφής, τόσο για τον επαγγελματία όσο και για τον ερασιτέχνη εκτροφέα. Η λειτουργία του εργοστασίου όλα αυτά τα χρόνια έχει αποφασιστικά συμβάλει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή.

Τέλος, ο κ. Μπέτσικας αναφέρθηκε τέλος, σε νέο  ερευνητικό πρόγραμμα που τρέχει αυτή τη στιγμή στην  «Ένωση» με τίτλο «Feed For Milk» και το οποίο αφορά την ανάπτυξη καινοτόμων μιγμάτων συμπυκνωμένων ζωοτροφών για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας του παραγόμενου πρόβειου γάλακτος». Ανάδοχος του έργου είναι η Ένωση Αγρινίου για λογαριασμό του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο ηχητικό που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνομιλία: