Ο Δήμος Θέρμου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Ο Δήμος Θέρμου στα πλαίσια της εκστρατείας για την #Παγκόσμια_Ημέρα_Διαβήτη  στις 14 Νοεμβρίου 2020  θα φωταγωγήσει για  τριήμερο,  στο χρώμα του μπλε,  τρία εμβληματικά σημεία του Δήμου μας, την Πλατεία Δημαρχείου , την Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Ρολόι της πόλης.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία  , ο Δήμος μας θα υλοποιήσει μόνο την φωταγώγηση των σημείων και δεν θα πραγματοποιήσει  δωρεάν μετρήσεις αίματος  και  διανομή  ενημερωτικών έντυπων για το διαβήτη .

Όμως όλοι μας  θα πρέπει  να έχουμε υπόψιν , ότι :

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα σοβαρό μεταβολικό νόσημα.

Η εμφάνιση του συμβαίνει όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να αξιοποιήσει σωστά τα επίπεδα γλυκόζης, παράγοντας ενέργεια με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθερα στο αίμα.

#Διαβήτης_τύπου_1

Πάσχει το 10% των ανθρώπων που νοσούν, εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά η νεαρούς ενήλικες. Πρόκειται για αυτοάνοση πάθηση όπου το ίδιο το σώμα καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη προκαλώντας αύξηση της γλυκόζης στο αίμα.

#Διαβήτης_τύπου_2

Πάσχει το 90% των ανθρώπων που νοσούν, εμφανίζεται κυριώς σε άτομα άνω των 40 ετών (ενδεχομένως όμως και σε νεότερους). Ο οργανισμός είτε παράγει ινσουλίνη που δεν λειτουργεί σωστά είτε δεν παράγει αρκετή με αποτέλεσμα η γλυκόζη να συσσωρεύεται στο αίμα.

  • Συμπτώματα της νόσου
  • Αδικαιολόγητη κόπωση
  • Πολυδιψία
  • Αυξημένη όρεξη
  • Απώλεια βάρους
  • Συχνοουρία

Χωρίς θεραπεία τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

Ο Δήμος  ευχαριστεί τις Κοινωνικές Δομές, το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θέρμου και τον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «ΓΛΥΚΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Ας κάνουμε την πανδημία ευκαιρία ευαισθητοποίησης .

Φέτος το ΧΡΩΜΑ θα μας ταξιδεύει παντού. Φωτίζουμε το βράδυ της Παγκόσμιας ημέρας στο ΜΠΛΕ χρώμα του Διαβήτη.

#ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ_ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ_ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!!!


«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr