Ο Φ. Τσούνης στον Antenna Star: «Αθέμιτος ανταγωνισμός, στο ψωμί, από τα Σούπερ Μάρκετ» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών και Περιχώρων «Η Δήμητρα», Φίλιππος Τσούνης για τις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων. 

  • «Από τα βασικότερα προϊόντα που βάζει ο Έλληνας στο σπίτι του είναι το ψωμί. Είναι στις ίδιες τιμές για χρόνια. Τελευταία αύξηση που έγινε στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης στα αρτοποιεία μας ήταν το 2007. Στο ψωμί ευρείας κατανάλωσης δεν έχουμε κάποια αλλαγή το κόστος ανέρχεται από 1,60 έως 1,80 ευρώ. Εγώ μιλάω για την βιοτεχνική αρτοποιεία. Τα Super Markets είναι μία παραπλανητική αγορά. Η τιμή στο ψωμί είναι αρκετά ακριβότερη. Δε συζητάμε για το θέμα της ποιότητας. Κλάσης ανώτερη η δική μας», ήταν μία πρώτη τοποθέτηση του κ. Τσούνη και συνέχισε λέγοντας ότι «Αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Αγρινίου δεν έχω πληροφορίες για αύξηση στην τιμή. Η τιμή πλέον διαμορφώνεται ελεύθερα από την αύξηση του κόστου παραγωγής. Υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων για αλλαγή στις τιμές. Κι εγώ από εβδομάδα θα αναπροσαρμόσω τις τιμές μου ανάλογα με τα κοστολόγια που έχουμε».

Στην ίδια συνέντευξη έκανε μία πρόβλεψη για την μεσοσταθμική αύξηση του ψωμιού στην περιοχή μας από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα, λέγοντας ότι θα είναι γύρω στο 20%.

Ακούστε, αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του κ. Τσούνης στον Antenna Star 103.5: