Ο φυσικός χυμός που καταπολεμά τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες

Νέα μελέτη υποδεικνύει ότι ο 100% φυσικός χυμός πορτοκάλι έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες στους ενηλίκους, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω έρευνα στο εν λόγω θέμα

  • Παρόλο που τελέστηκε σε ένα σχετικά περιορισμένο φάσμα, μια νέα μελέτη που διενήργησαν επιστήμονες από την ομάδα Think Healthy, και τα Πανεπιστήμια Tufts και George Mason και δημοσίευσαν στο Advances in Nutrition, δείχνει ότι η κατανάλωση 100% φυσικού χυμού πορτοκάλι μειώνει σημαντικά την ιντερλευκίνη 6 -δείκτη της φλεγμονής- τόσο στους υγιείς ενήλικες όσο και στα άτομα υψηλού κινδύνου. Επίσης, μειώθηκαν δύο ακόμη δείκτες της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν έφτασαν τη στατιστική σημασία.

Τα ευρήματα της μελέτης βρίσκονται σε αντιστοιχία με προηγούμενη επανεξέταση που ανέφερε τις επωφελείς επιδράσεις της εσπεριδίνης -βασικής βιοενεργής ένωσης που βρίσκεται στα πορτοκάλια και στον 100% φυσικό χυμό– στη μείωση κάποιων δεικτών της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες. Υπενθυμίζεται ότι η χρόνια φλεγμονή μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση ή την εξέλιξη ορισμένων χρόνιων παθήσεων, μεταξύ των οποίων οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

protothema.gr