Ο Γ. Ντουντούμης στον Antenna Star 103.5: «Καμία επανασύνδεση ρεύματος σε ΑμεΑ εδώ και δύο χρόνια» (Ηχητικό)

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει τη διακοπή ρεύματος εδώ και δύο χρόνια σε άτομο ΑμεΑ με σοβαρά προβλήματα υγείας και ποσοστό αναπηρίας πάνω από 60%.

  • Όπως, επισήμανε ο κος. Ντουντούμης στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Πρωινός Τύπος» του Παναγιώτη Τσακανίκα «μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία επανασύνδεση».

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου:

«2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!!!

ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ Α.Μ.Ε.Α.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, καταγγέλλει στο λαό της περιοχής, τη διακοπή ρεύματος εδώ και 2 χρόνια, σε νέο συνάδελφο, άτομο με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ, σοβαρά προβλήματα υγείας και ποσοστό αναπηρίας πάνω από 60%. Ο ίδιος καταγγέλλει στο Ε.Κ.Α. ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία επανασύνδεση.

Καταγγέλλουμε τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης, αφού με τις πολιτικές που ακολουθεί, αναγκάζει τον λαό μας να ζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση, να ζει μέσα στα σκοτάδια. Οι Κυβερνήσεις και οι όμιλοι της ενέργειας, θέλουν να συνηθίσουμε στην βαρυχειμωνιά και στο κρύο, να συνηθίσουμε να ζούμε χωρίς τα βασικά.

Όσον αφορά τα νέα «πολύχρωμα» τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, όσο παραμένουν άθικτες οι πραγματικές αιτίες που δημιουργούν την ακρίβεια στο ρεύμα, δηλαδή η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, η μετατροπή του σε χρηματιστηριακό εμπόρευμα και η δήθεν “πράσινη μετάβαση”, το πρόβλημα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί.

Το μόνο καινούριο που θα φέρουν τα νέα «πολύχρωμα» τιμολόγια, είναι η «δυνατότητα» του καταναλωτή να επιλέγει τον τρόπο και το χρώμα της νέας αφαίμαξής του από τους παρόχους και μετά να του λένε κι από πάνω ότι η επιλογή ήταν δική του…».

«ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ»

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Α. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν να παγώνουν για τα κέρδη των κορακιών της αγοράς ενέργειας, αλλά να οργανωθούν στα σωματεία τους και στους συλλόγους τους, να δυναμώσουν την δύναμή τους. Να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά στα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου και στα κινητά: 6973651432 και 6934235902.

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ»

Το Ε.Κ.Α. και τα σωματεία μέλη του απαιτούν:

Να επανασυνδεθεί εδώ και τώρα το ρεύμα.

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Καμία σκέψη για διακοπή ρεύματος σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα (μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κλπ.).

Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν και να επανασυνδεθούν κομμένα ρεύματα.

Να πάρουν πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.

Ρεύμα φτηνό για τον λαό».