Ο Γ. Βαρουφάκης αποκλειστικά στον Antenna Star: «Οι περιοδείες με κάνουν σοφότερο» (Ηχητικό)

Στο Αγρίνιο βρέθηκε σήμερα (Τρίτη 13 Ιουλίου) στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

  • Με αφορμή την επίσκεψη του στην πόλη του Αγρινίου, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή του Γιάννη Μπίτας «Στις Έντεκα»

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε «ανοησίες» όλα όσα ακούγονται για το Νοσοκομείο Αγρινίου το τελευταίο διάστημα, το οποίο θεωρεί πως λοιδωρήθηκε πολύ αδίκως.

Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο 5 κλίνες Μ.Ε.Θ. για να βάλουν τους ασθενείς, ενώ όλο το Νοσοκομείο διατίθεται πλέον κατά κύριο λόγω για την αντιμετώπιση του Covid. Θεωρεί άδικη την στοχοποίηση του Νοσοκομείου και των εργαζομένων, με πραγματικούς υπευθύνους την παρούσα κυβέρνηση και τις προηγούμενες, οι οποίες υποτάχθηκαν στην λιτότητα που επέβαλε η Τρόικα, είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Βαρουφάκης έκανε αναφορά στις συζητήσεις που είχε με γιατρούς και τους εργαζομένους που έθιξαν δύο βασικά προβλήματα. Την αδυναμία προσλήψεων από την μια και τη μη ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων από την άλλη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελάχιστο προσωπικό.

Σχετικά με το Συνέδριο του Μέρα25 που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα μήνα σχεδόν στη Δραπετσώνα τόνισε ότι εκεί έγινε μια εξονυχιστική μελέτη των θέσεων του κόμματος σε όλους τους τομείς.

Για την περιοδεία του σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πάτρα υπογράμμισε ότι σκοπός είναι να «ζυμωθεί» με τον κόσμο και να κατανοήσει τα προβλήματά του λέγοντας παράλληλα πως ήδη πλούτισε τις γνώσεις του στο θέμα του Νοσοκομείου Αγρινίου και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας.

Για τα εμβόλια, ανέφερε πως η θέση του κόμματος είναι 100% υπέρ των εμβολιασμών, καθώς το ρίσκο να μην εμβολιαστείς είναι πολύ μεγαλύτερο από το να νοσήσεις. Ωστόσο, είναι ανήθικη και αναποτελεσματική η στάση της κυβέρνησης που διαχωρίζει τον λαό σε εμβολιασμένους και μη, συμπεριφερόμενη προς τους δεύτερους υποτιμητικά και ειρωνικά. Αυτό που χρειάζεται, είπε ο κ. Βαρουφάκης, είναι η πειθώ και τα σωστά επιχειρήματα υπέρ του εμβολίου.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ανέφερε πως το ΜέΡΑ25 έχει στο παρελθόν προβλέψει σωστά διάφορα πολιτικο-οικονομικά γεγονότα και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κηρυχθούν εκλογές άμεσα. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε δίλημμα μεταξύ δύο δυνάμεων: Από την μία να πάει σε εκλογές για να μην νιώσουν οι Έλληνες την βαριά φορολογία που έρχεται και από την άλλη να μην πάει σε εκλογές, γιατί κάτι τέτοιο θα δυσαρεστήσει τους Έλληνες εν μέσω της πανδημίας.

Καταλήγοντας τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 είναι προετοιμασμένο για ενδεχόμενες εκλογές και πως το κόμμα απαρτίζεται από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Μίλησε για ένα περιστατικό με μία γυναίκα σήμερα στο Αγρίνιο που του είπε πως δεν μπορεί να ζήσει τα παιδιά της και είναι άνεργη αυτή και η οικογένειά της. Στον επίλογο είπε πως το ΜέΡΑ25 είναι ένα κόμμα που δεν λέει στην Τρόικα «ναι σε όλα» και δεν συμβιβάζεται.

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στον Antenna Star 103.5 :