Ο Γ. Υφαντής στον Antenna Star 103.5 για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου (Ηχητικό)

Ο Γ. Υφαντής στον Antenna Star 103.5 για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου (Ηχητικό)

  • Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Πρωινός Τύπος» του Παναγιώτη Τσακανίκα φιλοξενήθηκε ο Δικηγόρος Γεώργιος Υφαντής ως εκπρόσωπος μερικών μελών των οικογενειών των θυμάτων με αφορμή την απόφαση που επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου στους συγγενείς των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους και σε εκείνους που τραυματίστηκαν από την έκρηξη φιάλης υγραερίου, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Λουτρό Αμφιλοχίας.

Όπως, ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κος. Υφαντής χρειάστηκαν πέντε χρόνια δικαστικής «μάχης», αφού οι αγωγές ασκήθηκαν το 2018 και η απόφαση εκδόθηκε τέλος του 2023. Έγιναν εκθέσεις πραγματομοσύνης από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η φιάλη είχε κατασκευαστική αστοχία.

Η φιάλη κατασκευάστηκε το 1965 και σε ένα τμήμα της ραφής της φιάλης δεν είχε γίνει ολοκληρωμένα η συγκόλληση με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση της αντοχής του υλικού, όσο περνούσαν τα χρόνια η αντοχή του υλικού μειώνονταν με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή υγραερίου.

Αναλυτικά, όσα, όσα αναφέρει στη συνέντευξή του ο κος. Γεώργιος Υφαντής στον Antenna Star 103.5: