Ο Κ. Καλαντζής στον Antenna Star: «Η Εκκλησία να βοηθήσει στον εμβολιασμό» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Γιάννη Μπίτα «Στις Έντεκα» που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 12:00, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Κώστας Καλαντζής μιλώντας σχετικά με την προσπάθεια του Δήμου Αγρινίου για ενημέρωση των πολιτών για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

  • Ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε αρχικά στην ανάγκη εμβολιασμού όλων των κοινωνικών ομάδων και στην ενημέρωση όλων σχετικά με τον εμβολιασμό. Τόνισε ότι δίπλα μας υπάρχουν αγαπημένοι μας άνθρωποι που έχουν νοσήσει ή νοσούν από κορωνοϊό χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Έτσι, ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Αγρινίου και όλες τις κοινωνικές δομές του Αγρινίου είναι από σήμερα στους δρόμους της πόλης και ενημερώνουν με φυλλάδια τους πολίτες, οι οποίοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν πληροφορίες και να λύσουν τυχόν απορίες τους.

Σχετικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στην Αιτωλοακαρνανία, ανέφερε ότι η Εκκλησία μπορεί να συμβάλει στην αλλαγή της στάσης των αρνητών του εμβολιασμού, καθώς έχει μεγάλη δύναμη. Επίσης, τόνισε ότι δεν είναι η έλλειψη δομών στον Νομό υπεύθυνη για το χαμηλό αυτό ποσοστό εμβολιασμού, αλλά κυρίως ευθύνεται η παραπληροφόρηση από στόμα σε στόμα ή οι διάφορες πληροφορίες σε κοινωνικά μέσα χωρίς επιστημονική βάση.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η χώρα είναι σε ένα δύσκολο και κομβικό σημείο και είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να διαλέξουν όποιο εμβόλιο επιθυμούν και σταδιακά θα υπάρξει δυνατότητα εμβολιασμού κατ’ οίκον ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.