Ο Ν. Φαρμάκης άναψε το νέο ηλεκτροφωτισμό στη σήραγγα Αγίου Ηλία Αιτωλ/νίας (Video – Photos)

Στη σήραγγα του Αγίου Ηλία Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκε χθες βράδυ (Πέμπτη, 27 Μαΐου)  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου να θέσει σε λειτουργία το νέο φωτισμό της σήραγγας και να διαπιστώσει από κοντά το τέλος των εργασιών αποκατάστασης των βλαβών και φθορών.

Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας για την περιοχή, το οποίο υπέστη φθορές και κλοπές το 2018 και έκτοτε εκκρεμούσε η πλήρης αποκατάστασή του.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επίσπευσε τις διαδικασίες, αντιμετώπισε γραφειοκρατικά εμπόδια και προχώρησε στην πλήρη αποκατάσταση με συμπληρωματική εργολαβία, η οποία υπογράφτηκε στις 8 Ιανουαρίου 2021 και περιλάμβανε όλες τις εργασίες αποκατάστασης των βλαβών των παροχικών καλωδίων χαμηλής τάσης όλων των πινάκων της σήραγγας Αγ. Ηλία.

Το έργο αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού ολοκληρώθηκε από την Διεύθυνση Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

«Θέσαμε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στη σήραγγα Αγίου Ηλία, γιατί εδώ και περίπου τρία χρόνια παρέμενε ένα σημείο επικίνδυνο για την κυκλοφορία, μετά τη φθορά που υπέστη. Και αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί βρήκαμε ένα έργο να εκκρεμεί επί μακρόν και πετύχαμε να το ολοκληρώσουμε μέσα σε λίγους μήνες. Επιμένουμε ότι τα έργα πρέπει να αρχίζουν και να τελειώνουν στην ώρα τους. Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει συνεργασία τα προβλήματα ξεπερνιούνται και αυτοί που βγαίνουν ωφελημένοι είναι οι πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Φαρμάκης.