Ο Πάνος Παπαδόπουλος για δαπάνες στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης «Συμμαχία για το Μέλλον» κ. Πάνος Παπαδόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κατανομή των λειτουργικών δαπανών σε Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κάνοντας λόγο στην τοποθέτησή του για «απάτη» του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Λύρου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει.

«Αγαπητοί συνδημότες – συνδημότισσες

Διευθυντές – Διευθύντριες σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι κατά την διάρκεια της δεύτερης έκτακτης συνεδρίασης της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (16-3-2023) που αφορούσε την αποδοχή και κατανομή Δ΄ Δόσης 2022 και Α΄ Δόσης 2023 για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και Δήμαρχος κ. Λύρος, με την απόφαση που ανάρτησε σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: 99Α8ΟΚΔΣ-ΞΜ3) ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕ και ΑΛΛΟΙΩΣΕ την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, παρακρατώντας από τη σχετική κατανομή 33.500 ευρώ!!

Δηλώνω ως μέλος της Σχολικής Επιτροπής ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ – όπως και κανείς εκ των παρόντων μελών – και δεν ΑΝΕΧΟΜΑΙ αυτού του είδους την ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ που ο κ. Δήμαρχος έχει μάθει να χρησιμοποιεί.

Ως εκ τούτου η εν λόγω αλλοίωση απόφασης αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τον κ. Λύρο και πρέπει να ελεγχθεί αρμοδίως. 

Οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων κ. Λύρο, ανήκουν στα σχολεία – που με τα καμώματά σας έχετε να τους δώσετε έξι (6) μήνες χρήματα – και δεν μπορούν να “υπακούουν” στις δικές σας επαναλαμβανόμενες αστοχίες.

Και επειδή κανένας πλέον δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί σας, ούτε να σας έχει εμπιστοσύνη, σας ενημερώνω ότι είτε θα κατανείμετε τα υπόλοιπα χρήματα με νεότερη απόφαση, είτε θα μάθετε να λειτουργείτε όπως ορίζει ο νόμος, λαμβάνοντας αυστηρά υπόψη τα κριτήρια κατανομής που έχουν καθοριστεί χρόνια τώρα.

Συνημμένα ΕΔΩ η υπ’ αριθ. πρωτ. 53/16-3-2023 απόφαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής».

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος 

«Συμμαχία για το μέλλον»