Ο Σκαρμούτσος για «Κατράκειο» «Ακαδημαϊκό χάρτη» και «Χρυσογελέικο»

«Ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο γίνεται δια περιφοράς», αναφέρει σε δημόσιο ερώτημα του ο κ. Σκαρμούτσος προς τον Δήμαρχο Μεσολογγίου, «χωρίς καμία δυνατότητα ενημέρωσης, τοποθέτησης θεμάτων και δημιουργικού διαλόγου. Η ενδεδειγμένη μέθοδος της τηλεδιάσκεψης προφανώς δεν βολεύει. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε δημόσιο διάλογο για θέματα που έπρεπε πρώτα να συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Αφορμή γι’ αυτή του δημόσια επιστολή του στάθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 και στο οποίο, όπως αναφέρει θα συζητηθούν τρία σημαντικά θέματα της πόλης του Μεσολογγίου και ζητάει πλήρη ενημέρωση πάνω σε αυτά.

Ας δούμε τη αναφέρει στην επιστολή του:

«Κύριε Δήμαρχε

Συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο γίνεται δια περιφοράς, χωρίς καμία δυνατότητα ενημέρωσης, τοποθέτησης θεμάτων και δημιουργικού διαλόγου. Η ενδεδειγμένη μέθοδος της τηλεδιάσκεψης προφανώς δεν βολεύει. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε δημόσιο διάλογο για θέματα που έπρεπε πρώτα να συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, θα συζητηθούν τρία σημαντικά θέματα που αφορούν άμεσα το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα:

  1. Συζήτηση της υπ. αριθ. 32/2020 Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» κ. Μωραΐτη Νικολάου, σχετικά με προβλήματα στη λειτουργία του «Μουσείου Βάσως Κατράκη – Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής» στο Αιτωλικό.
  2. Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον Ακαδημαϊκό Χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.
  3. Εκμίσθωση στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, άνευ δημοπρασίας, χώρου του κτηρίου Χρυσόγελου.

Ρωτάμε:

  1. Έλαβε από την Περιφέρεια γνώση επί των εισηγήσεων αυτών των θεμάτων ο Δήμος Μεσολογγίου και η δημοτική αρχή;
  2. Έχει καταθέσει εγκαίρως τις δικές της θέσεις και προτάσεις;
  3.  Αν η δημοτική αρχή κατέθεσε τις δικές της θέσεις και προτάσεις, τότε γιατί στο τελευταίο  Δημοτικό Συμβούλιο δεν έφερε προς συζήτηση κανένα εξ αυτών θεμάτων;

Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε πλήρη ενημέρωση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Για την παράταξη

Παντελής Σκαρμούτσος

Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολόγγι 23/11/2020»