Ο Σκαρμούτσος για την κατάργηση της ανεξαρτησίας των Τοπικών Κοινοτήτων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον» σχολιάζει την κατάργηση της τρίτης κάλπης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, που αφορά στην εκλογή κοινοτικών συμβουλίων, ανεξάρτητων από τους συνδυασμούς για την εκλογή δημάρχου, που εξήγγειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος κατά την συνδιάσκεψη των αυτοδιοικητικών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

«Συγκεκριμένα», αναφέρει η ανακοίνωση είπε ότι η προβλεπόμενη διοικητική δομή διαρθρώνεται σε Κεντρικό Κράτος, Περιφέρειες και Δήμους, άρα δεν προβλέπεται τέταρτος βαθμός διοίκησης, όπως αυτός προσδιορίζεται στον «Κλεισθένη» και αφορά στις Τοπικές Κοινότητες.

Παράλληλα, ο Θ. Λιβάνιος εξήγησε ότι οι κοινότητες, όπως και τα κοινοτικά συμβούλια θα παραμείνουν. Η εκλογή, όμως, των εκπροσώπων τους θα γίνεται με συνδυασμούς, που θα σχετίζονται με τους συνδυασμούς για την εκλογή δημάρχου. Ουσιαστικά, πρόκειται για επαναφορά των όσων ίσχυαν επί “Καλλικράτη”.

Προφανώς οι ανεξάρτητες Τοπικές Κοινότητες, που τόσο εποικοδομητικό ρόλο παίζουν στις τοπικές κοινωνίες, δεν είναι ούτε ελεγχόμενες, ούτε ανεκτές από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι αφού πρώτα τους στέρησαν τις πηγές εσόδων, τώρα καταργούν και την ανεξαρτησία τους».


«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr