Ο σώζων εαυτόν… σωθήτω;

Σ’ αυτό το καράβι είμαστε όλοι μαζί.

  • Επιβάτες, σε ένα ταξίδι Ομηρικό, που κανείς δεν ξέρει τι θα μας προκύψει παρακάτω, αλλά που όλοι γνωρίζουμε, κατά βάθος, πως …ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα βουλιάξουμε.

Κατά συνέπεια, οι προσωπικές επιλογές και οι προσωπικές «πολιτικές», δεν έχουν νόημα εδώ. Και είναι χαζό το να προσπαθεί κάποιος να προφυλάξει τον εαυτούλη του μόνο… Τόσο χαζό, όσο και η επιδρομές που βλέπαμε στην αρχή της καραντίνας στα σούπερ μάρκετ για την αγορά μερικών ρολών χαρτιού υγείας …αποθεματικού!

Και μπορεί μέχρι εδώ κουτσά – στραβά να τσούλησε το πράμα, από δω και πέρα, όμως, θα πρέπει να σοβαρευτούμε και να συνεργαστούμε.

Τη μάχη δεν μπορεί να την κερδίσει καμία κυβέρνηση, με καμία δύναμη, μόνη της. Καμία Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, κανένας Οργανισμός, καμία κοινωνία, όταν δεν είναι και δεν λειτουργεί σαν ένα σώμα.

Αν έχουμε πόλεμο με τον κορωνοϊό, δεν περισσεύουν δυνάμεις και δεν υπάρχει χώρος για «Εφιάλτες». Όπως οι στρατιώτες στη φάλαγγα κινούνται …όπως έχουν εκπαιδευτεί να κινούνται και δεν γίνεται ένας να κάνει του κεφαλιού του, γιατί τότε «πέφτει» όλη η φάλαγγα, έτσι κι εδώ, πρέπει πλέον να συμφωνήσουμε όλοι ότι θα σώσουμε το καράβι …και δεν θα προσπαθεί βλακωδώς να σώσει ο καθένας το τομάρι του.

 

«Agrinio 365» Media Group | Φώτης Μπερίκος