Ο Στ. Μερμίγκης στον Antenna Star για τις εξελίξεις στον Δήμο Αγρινίου

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Γιάννη Μπίτα «Στις Έντεκα» που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 12:00, φιλοξενήθηκε o Στέλιος Μερμίγκης, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» και Φαρμακοποιός του Νοσοκομείου Αγρινίου.

  • Αρχικά αναφέρθηκε στο βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη που παρουσιάστηκε εχθές στο Αγρίνιο, σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων. Τόνισε ότι το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό και υπάρχει αναγκαιότητα στο να γίνει η μεγάλη υπέρβαση και να υπάρχει αλληλεγγύη στους πάσχοντες ανθρώπους γύρω μας. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά οργάνων και οι λίστες αναμονής είναι μεγάλες. Κατάθεση ψυχής έγινε χθες από μητέρες που χάρισαν τα όργανα των παιδιών τους, ανέφερε.

Στην Ελλάδα, απαιτείται ένα δυνατό δημόσιο σύστημα υγείας πλήρως στελεχωμένο και οργανωμένο, ώστε να μην χάνεται ούτε δευτερόλεπτο, με κατάλληλη χρηματοδότηση. Επίσης, απαιτείται γνώση όλων και ενημέρωση για την σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων, ώστε να σωθούν συνάνθρωποί μας. Τέλος, απαιτείται να ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις που έχουν οι άνθρωποι για τον θάνατο.

Για το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, ανέφερε ότι κάλεσε σε αποχή και τις άλλες παρατάξεις, ενώ πολλές φορές οι συζητήσεις είναι άνευ σημασίας, χωρίς αντιπαραθέσεις και χωρίς κάποιο ζήτημα προς επίλυση. Δεν υπήρχε καν δικαίωμα ψήφου των υπολοίπων παρατάξεων. Φτάσαμε στο άκρο του «ενός ανδρός αρχή», ανέφερε.

Σχετικά με το πώς θα τιμηθεί ο Μίκης Θεοδωράκης, ομόφωνα αποφασίστηκε ονοματοδοσία του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, έκδοση ψηφίσματος και ενός λεπτού σιγής. Επίσης, συμφώνησαν για σειρά εκδηλώσεων. Η μόνη αντιπαράθεση ήταν το ακριβές περιεχόμενο του ψηφίσματος.

Για το ζήτημα του Πανεπιστημίου, επισήμανε ότι το θέμα αυτό επανέρχεται συνέχεια με αρνητικές αφορμές και συμβάντα. Ωστόσο, ο νόμος Κεραμέως ήταν «μαχαιριά» και από τα χειρότερα συμβάντα που χτύπησαν το Πανεπιστήμιο Αγρινίου.

Για τις επαφές του Δημάρχου με άλλους φορείς και κυβερνητικούς παράγοντες για το Πανεπιστήμιο ανέφερε ότι οι αποφάσεις δεν παίρνονται για να αδικηθεί μια πόλη, αλλά με βάση που υπάρχουν μεγάλα πανεπιστήμια και πολλοί εισακτέοι. «Είναι πολιτική επιλογή», τόνισε.

Τέλος, μίλησε για τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας αλλά και την επόμενη ημέρα στο Νοσοκομείο Αγρινίου.