Ο Αν. Τσώλης στον Antenna Star, για την αντιμετώπιση της Covid-19 από το Νοσ. Αγρινίου (Ηχητικό)

Αποκαλυπτικός ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, κ. Ανδρέας Τσώλης για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγρινίου, μιλώντας στον Antenna Star 103.5  και την πρωινή εκπομπή «Άκου, τώρα να δεις» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λευτέρης Τηλιγάδας, κάθε μέρα από τις 9:00 έως τις 10:00.

  • Στη Νοσηλευτική Μονάδα του Αγρινίου είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσώλης, νοσηλεύονται 26 ασθενείς με Covid-19 και 2 ύποπτα κρούσματα στην κλινική των υπόπτων.
  • Η Νοσηλευτική Μονάδα του Μεσολογγίου έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της με τη νοσηλεία 29 ασθενών και από σήμερα το πρωί η νοσηλευτική Μονάδα του Αγρινίου καλείται να υποδεχθεί τα θετικά κρούσματα όλου του νομού.
  • Η σημερινή αναφορά του διοικητή σε ό,τι αφορά τους μοριακούς ελέγχους που διενεργεί  το Nοσοκομείο Αγρινίου επίσης, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τσώλης, καταγράφει 66 τεστ που έγιναν την χθεσινή μέρα, από τα οποία τα 25 ήταν θετικά, γεγονός που καθιερώνει σε καθημερινά βάση πια, ένα ποσοστό 40% θετικών κρουσμάτων.

Τέλος, όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, έκλεισαν και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία για τα μη επείγοντα περιστατικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας  στο παρακάτω ηχητικό:

 

Ακολουθεί λεπτομερώς η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου:

«Τα επιβεβαρυμμένα επιδημιολογικά δεδομένα της διασποράς του Covid-19 στο Νομό μας, επιβάλλουν δυστυχώς την αναγκαία και κατεπείγουσα  λήψη μέτρων από το Νοσοκομείο Αγρινίου προκειμένω να αντιμετωπιστεί η τυχόν διασπορά της νόσου εντός του Νοσοκομείου.

  • Αποφασίστηκε προκειμένω να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, εκτάκτως και για όσο χρόνο χρειαστεί έως την επαναφορά στην ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου:

Αναστολή όλων των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων που εκτελούνταν ούτως ή άλλως ως σε ποσοστό 20% των προγραμματισμένων.
Επιτρέπονται μόνο οι κατεπείγουσες και εξαιρετικά αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις όπως αυτές χαρακτηρίζονται από τον κανονισμό της λίστας χειρουργείων.

    • Την αναστολή της λειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων όσον αφορά την επίσκεψη  των πολιτών για μη επείγοντα περιστατικά. Θα επιτρέπεται   μόνο η επανεξέταση  των χειρουργημένων περιστατικών, και μόνο με έγγραφη βεβαίωση του θεράποντος Ιατρού κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων. Καθώς  και οι εργαστηριακές εξετάσεις εγκύων και ασθενών υψηλού κίνδυνου.

Οι ακτινογραφίες των στρατεύσιμων θα εκτελούνται στο  Κέντρο Υγείας Αγρινίου.

Περαιτέρω Αναστολή του Επισκεπτηρίου και αυστηρότερος έλεγχος των προσερχόμενων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.).

Όσοι εκ των πολιτών χρειάζονται επειγόντως να υποβληθούν σε Rapid Tests ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, και να απευθύνονται στις δομές του Ε.Ο.Δ.Υ. ή της

Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας προκειμένω να αποφύγουν τον αυξημένο κίνδυνο λόγω συνωστισμού.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες που δοκιμάζονται οι αντοχές του Δημοσίου Συστήματος Υγείας οφείλουμε όλοι, πολίτες και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα που θα προστατέψουν την λειτουργία του Νοσοκομείου και κατά συνέπεια  την υγεία των πολιτών».


Αίθουσα Σύνταξης
«Agrinio365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr