Ο Βασίλης Φωτάκης στον Antenna Star 103.5: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε» (Video)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αγρινίου κος. Βασίλης Φωτάκης ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το 2023, σχολίασε το αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 αλλά και το πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την Αυτοδιοίκηση αλλά και τα διαχρονικά αιτήματα του Δήμου.

  • Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα για τα οποία αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή είναι τα εξής:

Έγκριση των τροποποιήσεων των τευχών δημοπράτησης για το έργο «Κατασκευή έργων επέκτασης Χ.Υ.Τ.Α.». Π/Υ 3.141.593,94 €. (χωρίς Φ.Π.Α. 24%).

Κατακύρωση του έργου: «ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ (Β’ ΦΑΣΗ) (ΛΕΠΕΝΟΥ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ Κ.ΛΠ.)» Π/Υ 350.000,00 €.

Έγκριση ανάθεσης σύμβασης για την «Κατασκευή και τοποθέτηση ενός αγάλματος του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ» και τοποθέτηση του στο Δ.Α.Κ. ως φόρο τιμής στον μεγάλο Μαραθωνοδρόμο.

Έγκριση υποβολής από το Δήμο Αγρινίου (ως δικαιούχος) της πρότασης πράξης με τίτλο «Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για την προετοιμασία της Στρατηγικής ΟΧΕ «Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας» καθώς και στη συγκρότηση τοπικής ομάδας υπεύθυνης για την παρακολούθηση της Στρατηγικής.

Έγκριση μελέτης «Προμήθεια οικοδομικών – αδρανών υλικών οδοστρωσίας σκυροδέματος και σωληνωτών για τη συντήρηση, βελτίωση κοινόχρηστων χώρων, εγκαταστάσεων και υποδομών του Δήμου Αγρινίου 2023 – 2024» Π/Υ 249.518,50 €.

Έγκριση Μελέτης για το έργο «Συντήρηση – Υποστήριξη – Αναβάθμιση Εφαρμογών Λογισμικού των Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου» Π/Υ 78.346,56 ευρώ.€.

Έγκριση των πρακτικών και ανάδειξη προσωρινού μειοδότη του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝ ΣΤΑ ΟΔΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ Δ.Ε. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» Π/Υ 62.914,50€.

Έγκριση πρακτικών και κατακύρωση του Ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την Προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες του Δήμου Αγρινίου και των Νομικών του Προσώπων, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 3.523.108,46 €.

Έγκριση των Πρακτικών και κατακύρωση του Διαγωνισμού για την «Προμήθεια οχήματος τύπου Van για το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής – Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», προϋπολογισμού 43.000,00€.

Έγκριση και παραλαβή: «Μελέτης σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης ορειβατικών διαδρομών του Παναιτωλικού όρους στις Κοινότητες Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής και Σιτομένων της Δ.Ε. Παναιτωλικού, στις Κοινότητες Παραβόλας, Κυρά Βγένας και Λαμπιρίου της Δ.Ε. Παραβόλας και στις Κοινότητες Αγίου Βλασίου, Πεντακόρφου, Σιδήρων, Χούνης και Ψηλοβράχου Δ.Ε. Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου» Π/Υ 10.820,67 €

Έγκριση και παραλαβή: «Μελέτης υλοποίησης παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου μεταξύ Οδών Γ. Παπανδρέου (Περιμετρικής οδού) και Μιχαλακέας στα πλαίσια εφαρμογής προτάσεων Σ.Β.Α.Κ. του Δήμου Αγρινίου» Π/Υ 29.760,00 €.

Έγκριση και παραλαβή μελέτης: «Aποτυπώσεις – σχεδιασμός έργων οδοποιίας – Υψομετρική ενημέρωση Οδών σχεδίου πόλης Αγρινίου» Π/Υ 19.487,91€.

Κατακύρωση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» Π/Υ 500.000,00 €.

Κατακύρωση του έργου: «ΑΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ (Β’ ΦΑΣΗ) (ΛΕΠΕΝΟΥ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ Κ.ΛΠ.)» Π/Υ 350.000,00 €.

Κατακύρωση του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ», Π/Υ 150.000,00 €.

Κατακύρωση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΒΩΤΟΕΙΔΟΥΣ ΟΧΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ 11ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΣΤΡΑΤΟΥ – ΥΠΕΣ ΣΑΕ 055» Π/Υ 26.799,96 €.

«Κατάρτιση Όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρων του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Παλαιοκαρυάς» προκειμένου να λειτουργήσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι στην Κοινότητα δεν υπάρχει άλλο ιδιωτικό κτήριο, που να χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής (καφενείο, αναψυκτήριο κ.λπ.).

«Αποδοχή δωρεάς ακινήτου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κλεισορευμάτων» ΚΑΕΚ 01018ΕΚ00431/0/0) εμβαδού 430,06 τ.μ. προς όφελος της Κοινότητας και της νεολαίας Κλεισορρευμάτων.

Δείτε, όλα όσα δήλωσε ο κος. Βασίλης Φωτάκης στη συνέντευξή του στον Antenna Star 103.5: