Ο Βελόπουλος για την άμεση αποπεράτωση του αποχετευτικού δικτύου στο Παναιτώλιο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποπεράτωσης του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής των Θεστιέων, στο Παναιτώλιο της Αιτωλοακαρνανίας.

  • Η ερώτηση εστιάζει στους λόγους της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του έργου επί 10 έτη και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Κύριε Υπουργέ,

Δυσαρέσκεια επικρατεί στο Παναιτώλιο καθώς, όπως μας αναφέρουν οι κάτοικοι, οι ημιτελείς εργασίες στο αποχετευτικό δίκτυο της ενότητας Θεστιέων είχαν αποτέλεσμα να μείνουν μισοδιαλυμένες αρκετές από τις οδούς του χωριού, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις των οχημάτων και δημιουργώντας εστίες κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα των πεζών.

Η Κοινότητα Παναιτωλίου, με ανακοίνωσή της, όπως μάθαμε από τους κατοίκους, κάλεσε τους αρμοδίους να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να αποπερατώσουν άμεσα το σχετικό έργο, που έχει δημοπρατηθεί από το 2010 και «έχει χορτάσει» υπογραφές και παρατάσεις.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης της ολοκλήρωσης, επί 10 έτη, του αποχετευτικού δικτύου στην ως άνω περιοχή;

2. Πότε εκτιμάτε ότι θα ολοκληρωθεί, το αποχετευτικό δίκτυο της ενότητας Θεστιέων, στο Παναιτώλιο, της Αιτωλοακαρνανίας και πότε προβλέπετε ότι θα αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες της Κοινότητας Παναιτωλίου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Βελόπουλος