«Οδυσσέας» – Ο.ΚΑ.ΝΑ.: Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης με θέμα: «Ταξιδεύοντας μ’ ένα παραμύθι…»

«Οδυσσέας» – Ο.ΚΑ.ΝΑ.: Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης με θέμα: «Ταξιδεύοντας μ’ ένα παραμύθι…»

  • Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης με θέμα: «Ταξιδεύοντας μ’ ένα παραμύθι…»

Κάθε ιστορία είναι ένα καινούργιο ταξίδι που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν κόσμο διαφορετικό, γεμάτο με νέες ιδέες και πολλά συναισθήματα. Σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από διαφορετικά παραμύθια, να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και να καλλιεργήσουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες.

Οι θεματικές ενότητες ενδεικτικά περιλαμβάνουν ασκήσεις γνωριμίας, παιχνίδια συνεργασίας και καλλιέργειας της εμπιστοσύνης, παιχνίδια δημιουργικότητας και φαντασίας και τεχνικές αντιμετώπισης αγχογόνων καταστάσεων.

Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 3 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του ωρολόγιου Προγράμματος του Σχολείου και απευθύνεται στους μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Υπεύθυνη Προγράμματος:

Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Dr. Αθανασία Δημητρίου

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ ΕΔΩ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από σήμερα 16/10 έως και την Παρασκευή 25/10.

(Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 26410-55275 και 26410-28770).