Οι αεροπορικές ξεκινούν τις δοκιμές για τα ψηφιακά «διαβατήρια» εμβολιασμού

Η Air New Zealand θα δοκιμάσει ένα ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού τον Απρίλιο στις πτήσεις μεταξύ Ώκλαντ και Σίδνεϊ, με την Qantas να διερευνά παρόμοια τεχνολογία.

Καθώς οι εμβολιασμοί ξεκινούν στην Αυστραλία, η προσοχή στρέφεται στην πιθανή επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών και στον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα μπορούσε να παρακολουθεί εάν οι ταξιδιώτες έχουν εμβολιαστεί.

Αρκετές εταιρείες τεχνολογίας συνεργάζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να αναπτύξουν ένα ασφαλές ψηφιακό σύστημα καταγραφής εμβολιασμού, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποδείξει στις αεροπορικές και τις κυβερνήσεις ότι οι επιβάτες έχουν λάβει εμβόλιο Covid.

Μια τέτοια εφαρμογή, το Travel Pass, που αναπτύχθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών, θα δοκιμαστεί από την Air New Zealand από τον Απρίλιο για να «βελτιώσει τη διαδικασία επαλήθευσης και για να βοηθήσει τους πελάτες να γνωρίζουν τι χρειάζονται για να κάνουν το επόμενο διεθνές ταξίδι τους με ασφάλεια».

Όταν κάποιος εμβολιάζεται ή κάνει τεστ, το ιατρικό κέντρο ή το εργαστήριο μπορεί να στείλει με ασφάλεια αυτές τις πληροφορίες στην εφαρμογή, η οποία στη συνέχεια θα τις ελέγχει έναντι των ταξιδιωτικών απαιτήσεων από την εκάστοτε χώρα. Με την άδεια του πελάτη, αυτές οι πληροφορίες υγείας μπορούν στη συνέχεια να κοινοποιηθούν σε αεροπορικές ή στον έλεγχο των συνόρων.

Η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται ακόμη σε συνομιλίες με κυβερνήσεις σχετικά με την ενσωμάτωση της εφαρμογής σε διαδικασίες εμβολιασμού και τεστ.

Ο Guardian Australia μεταδίδει ότι η Qantas εξετάζει επίσης πολλές εφαρμογές διαβατηρίων εμβολιασμού, αλλά δεν έχει κάνει επίσημες ανακοινώσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας, Alan Joyce, δήλωσε προηγουμένως ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει τον εμβολιασμό Covid απαίτηση για διεθνή ταξίδια μέσω των αεροπλάνων της Qantas.


epixeiro.gr