«Οι πανηγυρισμοί του κ. Λιβανού για το Mega Project στο Πλατυγιάλι δεν αφορούν τον λαό της περιοχής»

Σχόλιο της Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε., με αφορμή τους πανηγυρισμούς του κ. Λιβανού, Βουλευτή της Ν.Δ., για το Mega Project στο Πλατυγιάλι

  • «Τουρισμός για υψηλά εισοδήματα από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να κάνουν διακοπές»

«Οι πανηγυρισμοί του κυρίου Λιβανού για το Mega Project στο Πλατυγιάλι δεν αφορούν το λαό της περιοχής. Αφορούν τον επιχειρηματικό όμιλο που επενδύει και την «ανάπτυξη» της κερδοφορίας του. Άλλωστε «μαγνήτης» για τις επενδύσεις είναι οι αντιλαϊκοί – αντεργατικοί νόμοι που διαχρονικά έχουν ψηφίσει οι ελληνικές κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι οποίοι έχουν σμπαραλιάσει τα εργασιακά δικαιώματα (χαμηλοί μισθοί, εξαντλητικά ωράρια κ.ά.).

Ο περίφημος «τουριστικός χάρτης» αφορά τον τουρισμό για υψηλά εισοδήματα (π.χ. τουριστικός λιμένας για Mega Yachts) και όχι την ανάγκη του λαού για διακοπές και ξεκούραση. Την άνθηση των τουριστικών υπηρεσιών ποτέ δεν την απολαμβάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, ούτε της χώρας. Ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου, που συνθλίβονται από τον “all inclusive” τουρισμό και τους tour operators.

Ο κ. Λιβανός, στη προσπάθειά του να δείξει φιλολαϊκό έργο, διαφημίζει στο λαό, τα μεγάλα τουριστικά σχέδια, που είναι για τους λίγους, όταν την ίδια ώρα ο ίδιος λαός, δεν μπορεί να πάει διακοπές (ακόμα και μέσα στον ίδιο το νομό) ούτε μια εβδομάδα. 

Ο λαός της περιοχής να γυρίσει την πλάτη σε όσους προσπαθούν να παρουσιάσουν, μεταξύ αυτών και οι δημοτικές αρχές της περιοχής και η περιφέρεια, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου του τουρισμού, ως κοινά συμφέροντα όλων.

Το Κ.Κ.Ε. αντιμετωπίζει τον τουρισμό και την αναψυχή ως ανθρώπινη ανάγκη, καθολικό λαϊκό δικαίωμα και όχι ως εμπόρευμα για τα κέρδη των «επενδυτών».

Το Κ.Κ.Ε. παλεύει ώστε ο λαός να απολαμβάνει τις ομορφιές όλης της χώρας και της περιοχής, με σύγχρονες υποδομές, να έχει ποιοτικό ελεύθερο χρόνο και αξιοπρεπείς μισθούς. Έχει ολοκληρωμένη πρόταση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα του λαού στις διακοπές.

Η ικανοποίηση του δικαιώματος για διακοπές-αναψυχή και οι όμιλοι που έχουν μπουκώσει απ’ τα ρεκόρ κερδών, πατώντας στις άθλιες συνθήκες εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες εκλογές, δυναμώνοντας το Κ.Κ.Ε.»