Η «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» στηρίζει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές την «Αντίσταση Πολιτών»

Η «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» στηρίζει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές την «Αντίσταση Πολιτών»

  • Πιο αναλυτικά:

Η «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» ευχαριστεί τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και εξασφάλισαν επί 13 χρόνια την συνεχή παρουσία της Πολιτικής Οικολογίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αυτή η διακριτή παρουσία θα διακοπεί κατά την επόμενη πενταετία καθώς δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος στις εκλογές του 2023. Τα σημερινά προβλήματα συγκρότησης του πολιτικού οικολογικού χώρου μας επηρέασαν καθοριστικά.

Η δράση μας δεν σταματά. Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι κρίσιμα για την βιωσιμότητα της Περιφέρειας, ενώ δεν μπορούμε να ανεχτούμε την διαφαινόμενη κατασπατάληση πόρων – ιδιαίτερα από το νέο Ε.Σ.Π.Α. και το Ταμείο Ανάκαμψης- σε δράσεις κατ’ επίφαση «πράσινες», χωρίς συνεπή περιβαλλοντική πολιτική και συχνά εις βάρος της βιοποικιλότητας.

Επιθυμούμε μία οδό θεσμικής παρέμβασης στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσω συνεργασίας. Ευχαριστούμε τους φίλους που μας πρότειναν τέτοια συνεργασία, ωστόσο είναι αδύνατο να συμπορευτούμε με τις Παρατάξεις που διακατέχονται από την τρέχουσα «αναπτυξιακή» νοοτροπία καταλήστευσης των φυσικών πόρων, την επιδίωξη προσωρινής οικονομικής μεγέθυνσης ασχέτως κόστους και την προώθηση καταστροφικών για τα οικοσυστήματα έργων.

Η μόνη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έχει σταθερά στηρίξει με ειλικρίνεια τις δικές μας θέσεις είναι η «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας». Παρά τη διαφορετική ιδεολογική μας αφετηρία και τις διαφωνίες στα πρώτα χρόνια, κρίνουμε ότι σταδιακά κατάλαβαν ότι η «οικολογία» δεν είναι συμπλήρωμα αλλά θεμέλιο κάθε σχεδιασμού και κάθε δράσης.

Στην απερχόμενη Επιτροπή Περιβάλλοντος -στην οποία δεν συμμετείχαμε- ο Κώστας Κούστας είχε συχνά ενστερνιστεί και παρουσιάσει τις δικές μας προτάσεις. Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, πέρα από την αποδεδειγμένη ηθική ακεραιότητά του, ήταν ο μόνος επικεφαλής Παράταξης που στις τοποθετήσεις του είχε επανειλημμένα αποδεχτεί τις δικές μας απόψεις.

Στηρίζουμε την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» και αναμένουμε να υποστηρίξει την ειλικρινή περιβαλλοντική πολιτική και να υπερασπιστεί το φυσικό περιβάλλον στη Δυτική Ελλάδα.

Φυσικά, επίσης στηρίζουμε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις φίλες και τους φίλους που παλαιότερα είχαν στελεχώσει τα ψηφοδέλτιά μας και τώρα συμμετέχουν σε σχήματα στις τοπικές Αυτοδιοικητικές Εκλογές».