Ομάδα Εργασίας για το nutri-score

Σύσταση και συγκρότηση Συμβουλευτικής Ομάδας Εργασίας για την εμπρόσθια διατροφική επισήμανση των τροφίμων (Nutri-score).

Στη σύσταση και συγκρότηση Συμβουλευτικής Ομάδας Εργασίας για την εμπρόσθια διατροφική επισήμανση των τροφίμων (Nutri-score) προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Σπήλιου Λιβανού.

Έργο της συμβουλευτικής ομάδας θα είναι η παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σχετικά με την παρακολούθηση και γνωμοδότηση επί της εν εξελίξει νομοθετικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπρόσθια διατροφική επισήμανση των τροφίμων. H συμβουλευτική ομάδα συγκροτείται από τους εξής:

  • Ζαμπέλας Αντώνης, Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Χαρουτουνιάν Σέρκος, Πρόεδρος ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Καθηγητής Χημείας, Εργαστήριο Φυσιολογίας, Θρέψεως και Διατροφής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνών
  • Κουρέτας Δημήτρης, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας, Τμήμα Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Παναγιωτάκος Δημοσθένης, Καθηγητής Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
  • Χουρδάκης Μιχάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Υγιεινής Κοινωνικής – Προληπτικής Ιατρικής και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Δριχούτης Ανδρέας, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή με έμφαση στον Αγροδιατροφικό Τομέα, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Μαγριπλή Εμμανουέλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Διατροφικής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H θητεία των μελών της συμβουλευτικής ομάδας είναι διετής και μη αμοιβόμενη. 

e-ea.gr