Συστατικά
5 αβγά, μέτρια
αλάτι
πιπέρι
1 ντομάτα
1 πιπεριά πράσινη
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
θυμάρι, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 16 εκ. με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τη ντομάτα, την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αβγά.
Προσθέτουμε στο μπολ την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Διάφανη Αγάπη»: Ανακαλύπτουν τι είναι ο «Φοίνικας»
«Ταμπού»: Η Ελίνα επιστρέφει στα Γιάννενα και προσπαθεί να προσαρμοστεί
Ο Πέτρος Κουσουλός αποκάλεσε «αρσενική Ζωζώ Σαπουντζάκη» τον Αγρινιώτη Θανάση Κατερινόπουλο!