Η Π. Χαρίτου στον Antenna Star για τις εκδηλώσεις «Βάλτος & Επανάσταση» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Γιάννη Μπίτα «Στις Έντεκα» που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 12:00, φιλοξενήθηκε η κυρία Παρθενία Χαρίτου, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ σχετικά με μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Η Επανάσταση στην Κοιλάδα του Αχελώου».

  • Στις 5 Αυγούστου στο Τρίκλινο Αμφιλοχίας, κοντά στην Τατάρνα, θα λάβει μέρος η εκδήλωση «Βάλτος & Επανάσταση» σχετικά με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Η κα. Χαρίτου χαρακτήρισε ένα έργο τέχνης τη γέφυρα της Τατάρνας, που πλέον όμως λίγο ξεχασμένη.

Οι ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν θα αφορούν ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης στην Τατάρνα και τον Βάλτο. Οι ομιλητές είναι αξιόλογοι, θα λάβουν μέρος υποστηρικτές, πολίτες, ο Σύλλογος του χωριού και φυσικά ο χορηγός Αμφιλοχίας Γη.

Η κυρία Χαρίτου τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αμφιλοχίας στάθηκε στο πλάι των διοργανωτών.

Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει στο χωριό Θύαμο, στα σύνορα Ηπείρου – Αιτωλοακαρνανίας στις 13 Αυγούστου, όπου θα παρουσιαστεί το σπίτι του Καραϊσκάκη. Στις 18 Αυγούστου απόγονος του Ιωάννη Σταθά, που δημιούργησε την ελληνική σημαία, θα συμμετέχει στην εκδήλωση στο χωριό Σταθά και τον Εμπεσό.

Στο παλιό Χαλκιόπουλο θα γίνει περιβαλλοντική δράση, με ορειβασία σε μονοπάτια και με κλέφτικα τραγούδια στις 21 Αυγούστου. Η τελευταία εκδήλωση θα γίνει στο Περδικάκι.

Η κυρία Χαρίτου είπε πως όλη η ιδέα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 με πρωτοβουλία της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ, έγινε καταγραφή των σημείων που έπρεπε να αναδειχθούν, καταγράφτηκαν σπίτια και σπηλιές για την ανάδειξή τους και κατατέθηκε η σχετική πρόταση.

Με την κατάσταση του κορωνοϊού, οι εκδηλώσεις έχουν πλέον πιο ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς όλοι οι φορείς προχωρούν σε ουσιαστική κουβέντα και συζητήσεις για το τι μπορούμε σαν χώρα να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Οι εκδηλώσεις θα είναι σε εξωτερικό χώρο με μεγάλη βοήθεια Περιφέρειας και Δήμου.

Ο εορτασμός των 200 ετών δεν είναι «πανηγύρι», ανέφερε η κα. Χαρίτου, είναι ένας προβληματισμός για το πώς θα μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Πάντα οι εθελοντές λειτουργούν υποστηρικτικά, με τη βοήθεια του κόσμου.