Π. Χατζηγεωργίου στον Antenna Star: «Οι εκδηλώσεις της Γ.Ε.Α. για τον Δεκέμβριο» (Ηχητικό)

Για το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, με θέμα την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, το οποίο διοργανώνει η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021, μίλησε ο Υπεύθυνος του Τμήματος Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γ.Ε.Α. κ. Παναγιώτης Χατζηγεωργίου στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

  • Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 19:30 θα γίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Το Βραχώρι στην Επανάσταση του 1821» που ετοίμασε η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» με θέμα την ιστορία του Βραχωρίου, τα χρόνια πριν και μετά την απελευθέρωση της πόλης.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου θα γίνει το «Κυνήγι των Γρίφων», που για τρίτη φορά διοργανώνει η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας».

Το παιχνίδι, που έχει κι αυτό ως θέμα την απελευθέρωση της πόλης, θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 17:00, ενώ τα αποτελέσματα και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 19:00.

Το παιχνίδι απευθύνεται σε ομάδες, που θα αποτελούνται από άτομα ηλικίας άνω των 13 ετών και θα συγκροτηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες, που υπάρχουν στον Κανονισμό του Παιχνιδιού. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας την τοπική Ιστορία μέσα από μια εκδήλωση διαφορετική από τις άλλες.

Ο Κανονισμός του «Κυνηγιού των Γρίφων» με αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμος στο Παπαστράτειο Μέγαρο και στον επίσημο ιστότοπο της Γ.Ε.Α, ενώ δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στην Γραμματεία της Γ.Ε.Α. (3ος όροφος, Παπαστράτειο Μέγαρο) ώρες γραφείου, μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 20.00.

Επίσης ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στην εκδήλωση «ΉΡΩΕς του [20]21» η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου σε συνεργασία με τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, στο υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου, στις 4, 5, 11, 12, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021. 

Πρόκειτε για ΕΞΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ σε συνδυασμό με ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ (Περισσότερα εδώ).

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου στον Antenna Star 103.5: