Π. Μαρνέζος στον Antenna Star: «Έγκριση αυτοκίνητου περισυλλογής για αδέσποτα ζώα» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Μαζί» του Παρασκευά Μάζη φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 4 Απριλίου 2022 ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Παναγιώτης Μαρνέζος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

  • «Ο Δήμος Αγρινίου είναι επί της ουσίας είναι μισός Νομός. Από τις 10 Ιανουαρίου έχω αναλάβει ένα δύσκολο αλλά και αγαπημένο χαρτοφυλάκιο έχοντας σημαντική βοήθεια και από τον προκάτοχό μου κ. Φλώρο.» και συνέχισε λέγοντας πως: «Ο Δήμος Αγρινίου το 2021 προέβη σε: Περισυλλογή 454 αδέσποτων ζώων, Ηλεκτρονική σήμανση σε 377 αδέσποτα ζώα, Στείρωση σε 150 αδέσποτα ζώα, Εμβολιασμό σε 321 αδέσποτα ζώα, Αποπαρασίτωση σε 408 αδέσποτα ζώα Έλεγχο για λεϊσμανίαση σε 394 αδέσποτα ζώα».

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε επίσης λεπτομερώς στις δαπάνες του ίδιου του Δήμου για τις κτηνιατρικές εργασίες, τα έξοδα περισυλλογής και τα κόστη ζωοτροφών.

Επίσης, αναφέρθηκε στη δημοπράτηση ενός νέου καταφύγιου, σαράντα έως πενήντα θέσεων, το οποίο έχει εγκριθεί και έχει αδειοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Πριν έναν μήνα εγκρίθηκε και το αυτοκίνητο περισυλλογής αξίας 44.000 ευρώ και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός που χρειάζεται για την ασφαλή περισυλλογή των ζώων με τη σωστή εφαρμογή του νόμου. 

Τέλος, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αστυνομία καθώς και τους εθελοντές που πάντα είναι δίπλα τους και βοηθούν με τον δικό τους τρόπο, ενώ αποκάλυψε πως πρόκειται άμεσα να επισκεφθεί και το Δασαρχείο.

Για την σημερινή μέρα είπε: «Η 4η Απριλίου είναι η καλύτερη αφορμή για να μιλήσουμε ξανά για τα αδέσποτα και τις ανάγκες τους. Τους αξίζει ο σεβασμός και η φροντίδα μας. Η υιοθεσία ενός σκύλου ή μιας γάτας είναι μια σοβαρή υπόθεση και απαιτεί σκέψη και ευθύνη. Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί. Αγαπάμε τα ζώα, δημιουργούμε Πολιτισμό».

Ακούστε, όλη, τη συνέντευξη του κ. Πάνου Μαρνέζου στον Antenna Star 103.5: