Οι selfies, οι φωτογραφίες που βγάζουμε χουν βρει πολλούς «ακολούθους», με τους περισσότερους έφηβους να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς.
- Για τους γονείς, ωστόσο, το φαινόμενο αυτό μπορεί να είναι αμήχανο, μιας και δεν βρίσκουν την σκοπιμότητα πίσω από την ανάρτηση μιας φωτογραφίας σε κάποιο από τα προφίλ που διατηρούν στα social media, όπως το Facebook ή το Instagram.
Γιατί πρέπει να τους μιλήσετε για τις selfies;
Οι selfies μπορεί να λειτουργήσουν ως ένας υγιής τρόπος έκφρασης για τους εφήβους. Ωστόσο, χρειάζονται καθοδήγηση σχετικά με το τι θεωρείται κατάλληλο και τι όχι, προκειμένου να απολαύσουν την εμπειρία, δίχως να τους βλάψει στο μέλλον.
Συζητήστε με το παιδί σας αναφορικά με το περιεχόμενο των selfies που αναρτά και ενημερώστε το σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να τις δει ένας μελλοντικός εργοδότης.
Αυτοεκτίμηση και selfies
Η αυτοεκτίμηση ορισμένων εφήβων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την διάδραση, τα σχόλια και τις αντιδράσεις δηλαδή που λαμβάνουν από τους υπόλοιπες χρήστες. Όσο περισσότερα «like» ή θετικά σχόλια, τόσο πιο καλά αισθάνονται για τον εαυτό τους.
Το ζήτημα όμως γίνεται σοβαρά προβληματικό, όταν ο έφηβος προσελκύσει αρνητική προσοχή ή ακόμα και καθόλου προσοχή, καθώς αυτό ενδέχεται να βλάψει την ψυχολογία του.
imommy.gr
Σχετικά Άρθρα
«MasterChef 2025» – Γκρι Μπριγάδα: Σχεδόν ομόφωνα αρχηγός ο Κλεό από το… Μεσολόγγι!
«Άγιος Έρωτας»: Συλλαμβάνεται ο Αργύρης, ανησυχεί ο Κλεάνθης
Λόττο: Κερκυραίος κέρδισε 12.000 ευρώ