Pancakes φούρνου

Συστατικά

  • 4 αβγά
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 340 γρ. γάλα

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. marshmallows
  • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 30 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
  • 50 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. μύρτιλα (blueberries)
  • 100 γρ. σάλτσα καραμέλας

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και το γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος 25×38 εκ. και απλώνουμε καλά με μια μαρίζ.
  • Χωρίζουμε νοερά το μείγμα σε 4 παράθυρα. Στο ¼ του μείγματος βάζουμε τα marshmallows, στο άλλο ¼ βάζουμε τα φιστίκια και την κουβερτούρα. Στο επόμενο ¼ απλώνουμε τις φράουλες κομμένες σε κομμάτια και τα μύρτιλα. Στο τελευταίο απλώνουμε τη σάλτσα καραμέλας και κάνουμε σχέδια με ένα καλαμάκι για σουβλάκι.
  • Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε με άχνη.

Tip

Η διατροφική ανάλυση και ο συμβολισμός αφορά τα pancakes φούρνου με σάλτσα καραμέλας, που είναι υψηλότερα θερμιδικά σε σχέση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς.

akispetretzikis.com