Pancakes καταΐφι

Συστατικά

500 γρ. κανταΐφι
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. σπορέλαιο
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
αβγό, μεσαίο
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. κανέλα
50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο, για το ψήσιμο
Για τη σύνθεση
50 γρ. μέλι
2 κ.σ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
σαντιγί
μέλι
φιστίκια Αιγίνης

Μέθοδος Εκτέλεσης

General
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ξάνουμε το καταΐφι και βάζουμε τα 100 γρ. στο τηγάνι. Ψήνουμε μέχρι να αφυδατωθούν και να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και πιέζουμε με τα χέρια μας για να σπάσει. Αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Το υπόλοιπο καταΐφι το χωρίζουμε σε 9 ίσα κομμάτια και δημιουργούμε φωλίτσες. Μεταφέρουμε πάνω στο ταψί και ραντίζουμε με το βούτυρο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το αβγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να σπάσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μπολ το ξύσμα από το πορτοκάλι, τη βανίλια και την κανέλα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε στο μπολ το σπασμένο καταΐφι από το τηγάνι και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι από το μείγμα των pancakes και τα βάζουμε σε δόσεις στο τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά για να ψηθούν μέχρι μέσα.
Τοποθετούμε ένα pancake στο πιάτο σερβιρίσματος και απλώνουμε μέλι. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα pancake. Απλώνουμε ξανά μέλι και κανέλα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλο ένα pancake.
Τοποθετούμε από πάνω μια φωλιά καταΐφι, απλώνουμε μέλι και σερβίρουμε με σαντιγί, φιστίκια Αιγίνης και μέλι.
akispetretzikis.com