Πανεπιστήμιο Πατρών: Δε φτάνει που μας «έριξαν»… μας την «είπαν» κιόλας

Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε μια μέρα από τη διαρροή για την αποδοχή του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών από το Υπουργείο Παιδείας ο οποίος έρχεται για να γκρεμίσει ό,τι επί χρόνια είχε χτιστεί στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας, με ένα σημερινό δελτίο τύπου η διοίκησή του, φαίνεται να το «διασκεδάσει» κι από πάνω: «Δεν θα υπάρξουν εισακτέοι στα τέσσερα Τμήματα σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία», αναφέρει στον τίτλο η ανακοίνωση, που αναρτήθηκε σήμερα στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Πανεπιστημίου, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

  • Και συνεχίζει:

«Νέο status διαμορφώνεται για τα Α.Ε.Ι. σύμφωνα με την απόφαση του Υπ. Παιδείας σε σχέση με την μείωση των εισακτέων, αφού μειώνονται κατά 555 οι  θέσεις σε σύγκριση  με τον περσινό χρόνο, μεταφέρονται  1.040 θέσεις από τα κεντρικά Α.Ε.Ι. σε τρία ακριτικά Πανεπιστήμια, ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέχει την πρωτιά στη μείωση του αριθμού εισακτέων με -7,37% (από 7.020 πέρσι, φέτος οι θέσεις μειώνονται στις 6.283), λόγω της μηδενικής εισαγωγής στα  τέσσερα προαναφερθέντα Τμήματα».

Είναι σίγουρο ότι μια τέτοια ανακοίνωση, ανεξάρτητα από το αν είναι αληθινή (που είναι) ή όχι, μόνο ως «τρίψιμο στη μούρη» μπορεί να εκληφθεί από όλους όσους τη χθεσινή μέρα εκφραστήκαν για τα «κακά μαντάτα» που έφτασαν στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία.

Εκεί που μας χρωστάγαν, μας πήραν και το βόδι… μας κάνανε και βούκινο.

Υ.Γ. Δεν μπορούσε δηλαδή αυτή η ανακοίνωση να βγει μια μέρα πριν ή μια εβδομάδα μετά;


Λευτέρης Τηλιγάδας

«Agrinio365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr