Παπαναστασίου: «Σε κάθε Εθνική Εορτή να έχουμε το νέο Μητροπολίτη Αγρινίου και Αμφιλοχίας» (Video)

Με την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

  • Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα του διαχωρισμού της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Κοσμά και εξέφρασε την ευχή στον εορτασμό της επόμενης Εθνικής Επετείου στο Αγρίνιο, να έχουμε κοντά μας τον νέο Μητροπολίτη Αγρινίου και Αμφιλοχίας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου είπε χαρακτηριστικά «Να μη διανοηθούν κάποιοι να εναντιωθούν στη νέα Μητρόπολη!» και ότι σε περίπτωση που ανατραπεί η απόφαση της Ιεράς Συνοδου «θα μας βρουν απέναντί τους!»

Η δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου:

 «Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.  Σήμερα, το Έθνος  τιμά  με υπερηφάνεια  την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Από την Αγία Λαύρα  και τον ιερό όρκο των Αγωνιστών μέχρι σήμερα αναγνωρίζεται το απαρασάλευτο θάρρος των  Ελλήνων  που είναι διαχρονικά ο πολυτιμότερος Εθνικός θησαυρός. Νομίζω ότι, αυτήν την περίοδο, αναγνωρίζουμε όλοι την αξία της ειρήνης και είμαστε ευτυχείς που ζούμε σε μια χώρα ελεύθερη, που λειτουργεί με θεσμούς και δημοκρατικές διαδικασίες. Σεβόμενοι την ημέρα να ευχηθούμε υγεία, να έχουμε ψηλά το εθνικό  και το θρησκευτικό  φρόνημα. Κάθε μέρα τέτοια χρόνο μαζί μας είχαμε τον μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά, εύχομαι ότι σε κάθε εθνική εορτή θα έχουμε το νέο Μητροπολίτη Αγρινίου και Αμφιλοχίας γιατί αυτή είναι η απόφαση της Ιεραρχίας Της Εκκλησίας  που θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Δεν έχει κανείς και κανένα δικαίωμα να αντιταχθεί στην πλειοψηφία του λαού της Αιτωλοακαρνανίας και στην  θέληση της Ιεραρχίας. Καλώ όλους του Αιτωλοακαρνάνες, τους Αγρινιώτες, κυρίως τους Βουλευτές,  ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς βουλευτές,  να μην επιτρέψουν να αλλάξει κανείς την απόφαση της Ιεραρχίας Της Εκκλησίας που είναι η δημιουργία μια νέας Μητρόπολης. Αν δεν είναι αυτή η απόφαση θα μας βρουν όλους απέναντι».