Με Παπανδρέου, Ανδρουλάκη και πλήθος κόσμου τα εγκαίνια Σκιαδαρέση στο Εκλογικό Κέντρο της Πάτρας (Photos)

Να πιάσουν ξανά το νήμα της ιστορίας, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον για μία «Νέα Δυτική Ελλάδα» με ανοικτούς ορίζοντες, βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη κάλεσε τους πολίτες της Αχαΐας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Σπύρος Σκιαδαρέσης στην ομιλία του, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Πάτρας, το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νίκου Ανδρουλάκη και του πρώην Πρωθυπουργού, Βουλευτή Αχαΐας, Γιώργου Παπανδρέου. 

  • Παρά τη βροχή, εκατοντάδες δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες έκλεισαν την Αγίου Ανδρέου, στέλνοντας με την μαζική τους παρουσία ηχηρό μήνυμα αλλαγής και δημοκρατικής ανατροπής.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στο συνδυασμό του Σπύρου Σκιαδαρέση, «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε» και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν σε όλη την Ελλάδα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι η Παράταξη που είναι ταυτισμένη ιστορικά με το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Έδωσε ‘ζωή’ στην αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες, στηρίζοντας το θεσμό με μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Σας καλώ να καταψηφίσουμε τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. που είναι το μακρύ χέρι του Μαξίμου. Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται αυτοδιοικητικούς που θα υπηρετούν τους πολίτες κι όχι αυτοδιοικητικούς που θα προσαρμόζονται στα πελατειακά σχέδια της Ν.Δ. Όχι μία αυτοδιοίκηση που είναι ετερόκλητη και λειτουργεί με μηχανισμούς, μοιράζοντας τα έργα σε ημετέρους. Το ζήσαμε στη Θεσσαλία που αποδείχτηκε ανοχύρωτη. Περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και γι’ αυτό πρέπει να πάρουν το μήνυμα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Σκιαδαρέση, το οποίο όπως είπε, απαρτίζουν πολλά νέα στελέχη που αξίζουν μια ευκαιρία.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της αυτοδιοίκησης στην περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

«Εμείς ερχόμαστε από μακριά και θα πάμε μακριά. Δεν είμαστε ούτε διάττοντες αστέρες, ούτε αγνώμονες, ούτε πατάμε σε δύο βάρκες. Είμαστε οι συνεχιστές μιας μακράς παράδοσης δημοκρατικών αγώνων και οι -μόνοι- αυθεντικοί εκφραστές της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης», ανέφερε και προσέθεσε πως «στην πορεία προς τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου, σπάμε τα στεγανά, ανοιγόμαστε στον λαό και οικοδομούμε μια πλατιά προοδευτική συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα ανοίξει τον δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον, πράσινο, ψηφιακό, αλλά και πιο δημιουργικό για κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας».

Ο κ. Σκιαδαρέσης άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή , λέγοντας πως «είναι εμφανής η αναποτελεσματικότητα και η ανικανότητά τους να υλοποιήσουν ακόμη και στοιχειώδη έργα και αναγκαίες υποδομές» φέρνοντας ως παράδειγμα τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, τα οποία δεν έγιναν, ενώ αναρωτήθηκε «σε τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο κ. Φαρμάκης δεν οραματίστηκε, δεν σχεδίασε, ούτε δημοπράτησε και υλοποίησε ένα, έστω, έργο. Ο εκλεκτός Υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι η Δυτική Ελλάδα επί ημερών «δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής», σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες. Σε αυτό συμφωνούμε!.. Λόγω των δικών του πολιτικών, η Δυτική Ελλάδα δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής, αλλά έγινε ο φτωχότερος συγγενείς μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας!».

Σε άλλο σημείο, τόνισε «πριν από τέσσερα χρόνια, ο απερχόμενος περιφερειάρχης υποσχόταν «Όλα από την αρχή». Σήμερα τον ακούω να δηλώνει «Μπροστά για όλους». Ας τελειώνουμε επιτέλους με τα «Μπρος-Πίσω» της συντήρησης, ας τα βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ας γυρίσουμε οριστικά σελίδα! 

Ο κ. Φαρμάκης δεν ήταν απλώς κατώτερων των περιστάσεων, αλλά υπηρέτησε μεθοδικά ένα πολιτικό σχέδιο, εκπορευόμενο από την κεντρική εξουσία που θέλει την αυτοδιοίκηση παράρτημα του Μαξίμου».

Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του Συνδυασμού «Νέα Δυτική Ελλάδα» για την Ανάπτυξη, τον Πρωτογενή Τομέα, την Υγεία-Κοινωνική Συνοχή, και την Παιδεία.

Απευθυνόμενος στους πολίτες ανέφερε «έχουμε καθαρά χέρια, καθαρή ματιά και καθαρές προθέσεις. Έχουμε αξιοπιστία, σχέδιο και αποφασιστικότητα να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να δώσουμε προοπτική στις νέες γενιές. Η στασιμότητα είναι ο μεγάλος εχθρός της πραγματικής Αλλαγής και της πορείας προς το μέλλον. Έχουμε τη δύναμη να πετύχουμε όλοι μαζί τη μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ. Είναι στο χέρι μας!».

Στην εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με την παρουσία των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Π.Ε. Αχαΐας παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, πρώην βουλευτές, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Μαρίνος Σκανδάμης, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Πετρόπουλος, ο Τομεάρχης Οικονομικών, Γιάννης Κουτσούκος, η Αναπλ. Τομεάρχης Υγείας, Κατερίνα Σολωμού, Υποψήφιοι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Περιφερειακοί Σύμβουλοι, μέλη των Νομαρχιακών και Συντονιστικών Επιτροπών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρώην Δήμαρχοι, κ.α.