Συστατικά
- 2 μελιτζάνες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. φακές, βρασμένες με κόκκινη σάλτσα
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, προαιρετικά
- 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε με το μαχαίρι σταυρωτά τη σάρκα τους. Τις λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε, και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
- Αναποδογυρίζουμε τις μελιτζάνες και γεμίζουμε με τις φακές και τη σάλτσα τους. Εάν οι φακές δεν έχουν κόκκινη σάλτσα, γεμίζουμε με τη ντομάτα κονκασέ.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και τις βάζουμε πάλι στον φούρνο, για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Το Δίχτυ»: Και ο Μεσολογγίτης Γιάννης Τσιμιτσέλης στη σειρά του αείμνηστου Μανούσου Μανουσάκη!
Χριστίνα Σάλτη: «Κυριακή Τορουνίδου πάντα θα ζεις μέσα από εμάς», αναφέρει η Αγρινιώτισσα για τη μητέρα της
Star Channel: Το «GNTM» κάνει πρεμιέρα με την Πατρινιά Ηλιάνα Παπαγεωργίου