Συστατικά
- 2 μελιτζάνες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. φακές, βρασμένες με κόκκινη σάλτσα
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, προαιρετικά
- 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε με το μαχαίρι σταυρωτά τη σάρκα τους. Τις λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε, και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
- Αναποδογυρίζουμε τις μελιτζάνες και γεμίζουμε με τις φακές και τη σάλτσα τους. Εάν οι φακές δεν έχουν κόκκινη σάλτσα, γεμίζουμε με τη ντομάτα κονκασέ.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και τις βάζουμε πάλι στον φούρνο, για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο.
- Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»