Στην Δυτική πλευρά των Αγράφων Ευρυτανίας στο χωριό Φραγκίστα, η κυρά-Αλεξάνδρα μας φτιάχνει μια ζεστή παραδοσιακή φασολάδα μαγειρεμένη με μεράκι στο τζάκι.
- Η φασολάδα συναντάται από την αρχαιότητα και είναι από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
Με απλά, φτηνά και ταπεινά υλικά, έτρεφε κάποτε τον κόσμο που ζούσε στη φτώχεια. Ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να είναι ένα εκπληκτικά νόστιμο πιάτο.
ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Φτάνει στην Αγία Αικατερίνη στο Όρος Σινά
«Ταμπού»: Ο Γαβριήλ αποκαλύπτει την αλήθεια στον Λουκιανό
Greek Village Life: Από τον Πλάτανο Ναυπακτίας στην Αμερική, 40 χρόνια ξενιτιάς