Πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε η ενδιαφέρουσα συλλογή ιστορικών διηγημάτων του Κώστα Λίχνου, με τίτλο «Κάποτε στην Ελλάδα» από τις Εκδόσεις «Γράφημα» και με πρωτοβουλία του Φιλολογικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Μια ξεχωριστή ανθολογία διηγημάτων, τόσο στην Τεχνοτροπία γραφής των κειμένων που την απαρτίζουν (που είναι αμιγώς ρεαλιστική), όσο και στην θεματική της σύνδεση (Κάθε έργο αναδεικνύει πραγματικά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα την περίοδο 1900-1930).
- Το Σάββατο, 4/6, στις 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση-παρουσίαση του συλλογικού τόμου στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης, Δημ. Γούναρη 39, στη Θεσσαλονίκη. Μια εξαιρετική παρουσίαση, με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και μεγάλη προσέλευση κόσμου.
Για το Συλλογικό τόμο «Κάποτε στην Ελλάδα», μίλησαν οι: Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Καθηγητής δημιουργικής γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ο συγγραφέας Μιχάλης Πιτένης και η φιλόλογος Νόπη Ταχματζίδου.















Σχετικά Άρθρα
«MasterChef 2026» – Σαμ Μπεκίρη: Γεννημένος στην Κεφαλονιά ο υποψήφιος νικητής στην επετειακή σεζόν!
Εορτολόγιο: 29 Ιανουαρίου τιμάται η Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου
Ημερήσιες Προβλέψεις για τα Ζώδια (29/01)