Πασχαλινά γλυκά ψωμάκια

Υλικά

    • 25 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
    • 400ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα χλιαρό
    • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Καστανή Ζάχαρη Fytro
    • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
    • 2 αυγά (1 για άλειμμα)
    • 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) βούτυρο λιωμένο
    • 1 βανίλια
    • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
    • 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο
    • 1⁄4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
    • λίγο αλάτι
    • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μαύρες σταφίδες
    • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τον σταυρό

    • 60 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
    • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
    • 8 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού

Για το γαρνίρισμα

  • 4 κουτ. σούπας Μαρμελάδα Ροδάκινο Fytro
  • 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε την Καστανή Ζάχαρη Fytro, το βούτυρο, τα μπαχαρικά και το ένα αυγό, και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τις σταφίδες και χτυπάμε με γάντζο για περίπου 5 λεπτά (μέχρι να ξεκολλάει το μίγμα από τα τοιχώματα).

Βήμα 2

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Κόβουμε τη ζύμη σε 25 ομοιόμορφα κομμάτια, τα πλάθουμε σε μπαλάκια, τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν (για περίπου μία ώρα).

Βήμα 3

Ανακατεύουμε τα υλικά για το σταυρό, τα βάζουμε σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε έναν σταυρό σε κάθε ψωμάκι. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 170°C, για περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά τη Μαρμελάδα Ροδάκινο Fytro με το ζεστό νερό και αλείφουμε τα ψωμάκια, μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο.

 

olivemagazine.gr