ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Αλεύρι μαλακό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
2 αυγά, large
80 ml γάλα, πλήρες
1-2 αυγά, για άλειμμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
2 Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
3 Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γάλα με τα αυγά.
4 Αφού αφρατέψει το μείγμα βουτύρου ξεκινάμε να ρίχνουμε εναλλάξ και σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού με το μείγμα γάλακτος, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να τελειώνει πάντα με το μείγμα αλευριού. Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
5 Στη συνέχεια, παίρνοντας μπαλάκια 25-30γρ. από τη ζύμη, πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψιά του φούρνου στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
6 Αλείφουμε 1-2 χτυπημένα αυγά πάνω στα κουλούρια με βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25 λεπτά.
7 Μόλις ετοιμαστούν, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.
giorgostsoulis.com
Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Ο Πάνος από την Αχαΐα ήθελε να προσφέρει χρήματα σε όσους τον βοήθησαν μετά το τροχαίο
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος επιστρέφει στο σπίτι του, η Χλόη ζητά τη βοήθεια του Πάτερ Νικόλαου
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ειρήνη και ο Παρασκευάς δίνουν ένα φιλί και τους βλέπει ο Πατήρ Τιμόθεος