Συστατικά
2 πατάτες, μέτριες
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. άνηθο, φρέσκο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
160 γρ. τόνο, καπνιστό, σε κονσέρβα
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
ρόκα
150-200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, με χυμό από 1/2 λεμόνι ή sour cream
άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στο γκριλ.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις πατάτες σε αρκετά σημεία, και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, τρυπάμε τη μεμβράνη σε 2-3 σημεία, και μεταφέρουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά στα 800 Watt.
Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε λίγη από τη σάρκα τους για να δημιουργήσουμε κενό για τη γέμιση.
Μεταφέρουμε τη σάρκα σε ένα μπολ, και πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το λάδι του, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Μεταφέρουμε τις πατάτες στο ταψί.
Μοιράζουμε το μείγμα στις πατάτες, και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε για 5-6 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Για το σερβίρισμα
Τοποθετούμε σε ένα πιάτο φύλλα ρόκας, και βάζουμε δίπλα μία πατάτα.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στο γιαούρτι ώστε να φτιάξουμε μια sour cream, και προσθέτουμε από 1 κ.σ. σε κάθε πιάτο.
Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και πιπέρι, και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ