Συστατικά
- 900 γρ. πατάτες baby
- 500 γρ. σπαράγγια
- 100 γρ. αρακά
- 100 γρ. φασολάκια, φρέσκα μόλις βρασμένα
- 4 ραπανάκια, μικρά, κομμένα σε λεπτές φέτες
Για τα κρεμμύδια πίκλες
- 3 κρεμμύδια, φρέσκα
- 60 γρ. ξίδι, λευκό
- 60 γρ. νερό
- 1 κ.σ. αλάτι, χοντρό
- 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη vinaigrette
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα, με ολόκληρους κόκκους σιναπιού
- 2 κ.γ. μουστάρδα, ντιζόν
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- αλάτι
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε μία μέτρια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό.
- Βράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι και να πέφτουν.
- Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις πίκλες μας.
- Βάζουμε το ξύδι, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα βάζο με καπάκι και χτυπάμε μέχρι η ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθούν.
- Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο μείγμα με το ξύδι.
- Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να θελήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Αν μπορούμε, τα αφήνουμε στην άκρη για ολόκληρη τη νύχτα.
- Γεμίζουμε την κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε για τις πατάτες με αλατισμένο νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
- Ετοιμάζουμε δίπλα ένα μπολ μεγάλο με πάγο και νερό μέσα.
- Καθαρίζουμε τα σκληρά μέρη από τα σπαράγγια . Μόλις βράσει το νερό, βάζουμε μέσα τα σπαράγγια μας .
- Μετά από ένα λεπτό βάζουμε και τον αρακά μας. Μετά από 2 λεπτά, σουρώνουμε τα λαχανικά μας και τα βουτάμε αμέσως στο κρύο νερό.
- Σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την περίσσεια νερού.
- Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια του 1.5 εκ και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τις προσθέτουμε στο μπολ. Κόβουμε τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο .
- Αν είναι πολύ μεγάλα, μπορούμε να ξεκινήσουμε κόβοντας τα κατά μήκος πρώτα.
- Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας.
- Ρίχνουμε και όσα κρεμμυδάκια πίκλες θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος στη χωροφυλακή για την εξαφάνιση της Θάλειας
«Η Γη της Ελιάς»: Η Αρετή κάνει μια επίσκεψη-«έκπληξη» στην Ιουλία
«Ταμπού»: Κι άλλος φόνος στα Ιωάννινα