Πατατοσαλάτα με σπαράγγια και αρακά

Συστατικά

  • 900 γρ. πατάτες baby
  • 500 γρ. σπαράγγια
  • 100 γρ. αρακά
  • 100 γρ. φασολάκια, φρέσκα μόλις βρασμένα
  • 4 ραπανάκια, μικρά, κομμένα σε λεπτές φέτες

Για τα κρεμμύδια πίκλες

  • 3 κρεμμύδια, φρέσκα
  • 60 γρ. ξίδι, λευκό
  • 60 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. αλάτι, χοντρό
  • 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη vinaigrette

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, με ολόκληρους κόκκους σιναπιού
  • 2 κ.γ. μουστάρδα, ντιζόν
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μία μέτρια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό.
  2. Βράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι και να πέφτουν.
  3. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις πίκλες μας.
  5. Βάζουμε το ξύδι, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα βάζο με καπάκι και χτυπάμε μέχρι η ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθούν.
  6. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο μείγμα με το ξύδι.
  7. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να θελήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Αν μπορούμε, τα αφήνουμε στην άκρη για ολόκληρη τη νύχτα.
  8. Γεμίζουμε την κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε για τις πατάτες με αλατισμένο νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
  9. Ετοιμάζουμε δίπλα ένα μπολ μεγάλο με πάγο και νερό μέσα.
  10. Καθαρίζουμε τα σκληρά μέρη από τα σπαράγγια . Μόλις βράσει το νερό, βάζουμε μέσα τα σπαράγγια μας .
  11. Μετά από ένα λεπτό βάζουμε και τον αρακά μας. Μετά από 2 λεπτά, σουρώνουμε τα λαχανικά μας και τα βουτάμε αμέσως στο κρύο νερό.
  12. Σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την περίσσεια νερού.
  13. Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια του 1.5 εκ και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  14. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τις προσθέτουμε στο μπολ. Κόβουμε τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο .
  15. Αν είναι πολύ μεγάλα, μπορούμε να ξεκινήσουμε κόβοντας τα κατά μήκος πρώτα.
  16. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας.
  17. Ρίχνουμε και όσα κρεμμυδάκια πίκλες θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com