Πατατοσαλάτα με ζαμπόν και τυρί

Συστατικά
750 γρ. (4 μέτριες) πατάτες, καλά ξεπλυμένες,
125 ml ( ½ φλ.) μαγιονέζα,
60 ml (4 κοφτές κουταλιές) σάουαρ κριμ (Sour Cream),
1 κοφτή κουταλιά μουστάρδα τύπου Dijon,
100 γρ. τυρί γκούντα (Gouda) κομμένο σε κυβάκια,
4 φέτες ζαμπόν (cooked ham) σε τετραγωνάκια,
200 γρ. (12-14 περίπου) ντοματίνια, σε τέταρτα,
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός + μερικά κλωναράκια για γαρνίρισμα,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος τους ψιλοκομμένο και τα πράσινα φύλλα τους σε μπαστουνάκια για γαρνίρισμα,
Αλάτι, πιπέρι.
ΒήματαΒάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε νερό που να τις σκεπάζει και αλάτι. Αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τις βράζετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και όταν τις τρυπάτε με πιρούνι, να μη βρίσκετε αντίσταση. Τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό. Ύστερα, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κύβους.

Στο μεταξύ, ανακατεύετε με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιονέζα με τη σάουαρ κριμ, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τις πατάτες και τις ανακατεύετε να πιάσουν μίγμα παντού. Ύστερα προσθέτετε το τυρί, το ζαμπόν, τα ντοματίνια, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύετε μέσα ελαφρά. Σκεπάζετε το μπολ και κρατάτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Όταν θα σερβίρετε, την απλώνετε σε μια πιατέλα ή τη μοιράζετε σε 4 ατομικά πιάτα και τη γαρνίρετε με τα φυλλαράκια από τα κρεμμυδάκια και μαϊντανό.

xrysessyntages.com